Spania a înregistrat 325 de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore. Autorităţile sanitare consideră că epidemia evoluează ”favorabil”, în timp ce spaniolii se pregătesc să iasă treptat din izolare.


Numărul contaminărilor a crescut cu 2.144 la 212.917, ceea ce face din Spania a doua cea mai afectată ţară de această pandemie ca număr de infecţii, după Statele Unite, a subliniat ministerul, relatează news.ro.

”Evoluţia pe care o constatăm rămâne foarte favorabilă şi în concordanţă cu previziunile”, a precizat într-o conferinţă de presă online directorul Centrului spaniol de coordonare a alertelor şi urgenţelor sanitare Fernando Simon.

Spania a depășit vârful pandemiei

Bilanţul zilnic al deceselor este cu mult inferior celui din perioada de vârf , 950 la începutul lunii, iar numărul mediu de persoane contaminate la un caz de infectare,pe care cerectătorii îl numesc ”rata de reproducere” R sau R0 , a scăzut sub 1 în aproape toate regiunile spaniole.

Măsurle de izolare aflate în vigoare în Spania urmează să înceapă să fie ridicate, de pe 4 mai, în vederea unei întoarceri la normal până la sfârşitul lui iunie.

Potrivit unui plan prezentat marţi de premierul spaniol Pedro Sanchez, ieşirea din izolare diferă de la o provincie la alta în funcţie de criterii precum rata infecţiei, numărul de paturi disponibile la terapie intensivă sau respectarea reglementărilor cu privire la distanţarea socială.

Loading...