Analizând contextul internațional actual, reprezentanții Uniunii Europene se așteaptă ca anul acesta, în Europa să pătrundă încă un milion de imigranți. Principala cauză a acestui masiv aflux de refugiați este războiul din Siria, iar gardurile nu vor putea stopa afluxul imigraționist.


Fabrice Leggeri, responsabilul cu situația frontierelor Uniunii Europene, a afirmat că Europa trebuie să se aștepte anul acesta la un nou aflux de refugiați (în jur de un milion de imigranți), relatează Daily Mail. Acesta este de părere că nu poate fi stopată pătrunderea refugiaților în Europa. „Experiența ne-a arătat că gardurile și patrulele pe mare nu-i pot opri pe refugiați”, a afirmat Leggeri.

512020072.jpg

imigranti refugiati europa
Reprezentanți ai Uniunii Europene cred că gardurile nu îi vor putea opri pe refugiați
Foto GettyImages

Michael Gove, ministrul britanic al justiției, consideră că politicile imigraționiste impuse de Uniunea Europeană nu au făcut decât să cauzeze și mai multe probleme. Ministrul susține că în contextul tulbure care se prefigurează, Marea Britanie va fi nevoită să ia unele măsuri care nu vor fi nici „umane” față de refugiați, nici „înțelepte” din punct de vedere economic. „De aceea cred că trebuie să plecăm, să preluăm controlul și să decidem pe cine vrem în această țară și în ce măsură”, a declarat Michael Gove.

511645992.jpg

imigranti refugiati europa
Michael Gove,ministrul britanic al justiției, în dreptul reședinței sale din Londra
Foto GettyImages

Michael Gove este ministru al justiției din 2015 în cabinetul condus de David Cameron, susținător al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

 
 
Loading...