A stat 39 de ani la închisoare pe nedrept

Ultima actualizare:

    2017 A îmbătrânit în  spatele gratiilor
2017 A îmbătrânit în spatele gratiilor

Un bărbat de 70 de ani din California a petrecut 39 de ani în puşcărie, deşi era nevinovat. El a luat masa cu poliţistul care l-a ajutat ca să fie eliberat. Acum aşteaptă despăgubiri pentru cât a îndurat.

Craig Richard Coley din California a fost obligat să stea în spatele gratiilor aproape patru decenii pentru crime pe care nu le-a comis. Recent, el a petrecut prima  Zi a Recunoştinţei, împreună cu poliţistul Mike Bender care s-a luptat să-l elibereze.


    Coley a devenit prieten  cu poliţistul Mike Bender
Coley a devenit prieten cu poliţistul Mike Bender

Coley a fost condamnat pe nedrept pentru moartea fostei sale iubite, Rhonda Wicht, de 24 de ani, şi a fiului său, Donald Wicht, de 4 ani, care au fost găsiţi morţi în apartamentul ei din Simi Valley la 11 noiembrie 1978. Femeia a fost strangulată cu un cablu, iar copilul a fost sufocat. Coley a fost condamnat la închisoare pe viaţă, deşi a negat cu insistenţă că ar fi înfăptuit crimele. În puşcărie a trăit un calvar. Şi iată că salvarea lui a venit. Poliţistul pensionar Mike Bender a reuşit să dovedească în sfârşit inocenţa sa. A folosit probele ADN recoltate de la locul crimei şi a dovedit nevinovăţia lui Coley.

simeon stalpnicul png

În consecinţă, autorităţile au trebuit să recunoască probele şi să îl elibereze pe bărbatul care şi-a irosit viaţa în puşcărie. Din 1989, Bender a tot încercat să găsească mijloace ca să-l elibereze. Şi-a luat singur această sarcină, după ce tatăl lui Coley, care era coleg cu el în poliţie, a murit, încercând cu disperare să arate că fiul său nu era criminal. Acum, Craig Richard Coley aşteaptă despăgubiri de 1 milion de dolari de la stat, bazându-se pe un precedent. Ricky Jackson (61 de ani) a fost eliberat în 2014 după ce a petrecut 39 de ani în închisoare pentru uciderea unui om de afaceri, deşi nu l-a omorât el. După ce un martor cheie a recunoscut că a minţit şi s-a dovedit că Ricky era nevinovat, acesta a primit despăgubiri de 1 milion de dolari de la stat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net