Studentul american închis în Coreea de Nord pentru furtul unui afiș, repatriat în comă

Ultima actualizare:

    Studentul american, închis în Coreea de Nord pentru că a furat un afiș, a fost repatriatFoto: AFP
Studentul american, închis în Coreea de Nord pentru că a furat un afiș, a fost repatriatFoto: AFP

Otto Warmbier, studentul american închis într-un gulag din Coreea de Nord pe o durată de 17 luni, a fost repatriat după lungi sesiuni diplomatice între SUA și statul nord-coreean. Tânărul, care era student la Universitatea din Cincinnati (Statele Unite), a fost adus în țară în stare de comă și cu leziuni neurologice.

Doctorii nu au putut stabili cauza leziunilor pe creier. Când au fost întrebați dacă ar fi putut fi cauzate de bătăi sau alte forme de violență fizică în închisoare, medicii au declarat că Otto nu prezenta pe corp urme ale unei traume fizice, precizează Washington Post.

În urma analizelor RMN asupra craniului, s-a descoperit că leziunile neurologice se prezintă sub forma afecțiunilor la nivelul țesutului cerebral cauzat de insuficienta oxigenare a creierului. Experții în domeniu sunt de părere că o asemena afecțiune poate fi cauzată doar de o intoxicație sau diverse traume fizice.=, dar la fel de bine ar fi putut fi cauzată și de o supradoză de medicamente.

Președintele Donald Trump a luat legătura cu părinții lui Otto pe care i-a informat că administrația sa a depus mari eforturi pentru a-l aduce înapoi acasă în siguranță pe fiul lor și le-a spus despre starea în care se află. Medicii au declarat că Otto deschide uneori spontan ochii și clipește des, dar nu pare să reacționeze la limbaj sau la alți stimuli din mediul înconjurător.

Otto Warmbier a stat în detenție în Coreea de Nord aproape un an și jumătate, de când a vizitat pentru prima dată această țară într-o călătorie de studiu de cinci zile. În ultima noapte pe care a petrecut-o în libertate, Otto a încercat să dezlipească un afiș propagandistic, iar pentru această faptă a fost acuzat de „crimă împotriva statului”, fiind condamnat într-un proces public la 15 ani de muncă silnică. Diplomații americani au reușit în cele din urmă să obțină repatriera tânărului, dar acesta a fost „livrat” într-o stare gravă de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net