Studiu Coronavirus. Covid-19 rămâne în organism şi cinci săptămâni de la infectare

Ultima actualizare:

    Studiu CoronavirusFoto Pixabay.com
Studiu CoronavirusFoto Pixabay.com

Pacienţii cu noul coronavirus păstrează agentul patogen în tractul respirator până la 37 de zile, potrivit unui nou studiu care afirmă că oamenii rămân infectaţi mai multe săptămâni de când au contactat virusul, scrie Bloomberg.

Medicii din China au detectat că ARN-ul a rămas în probele recoltate timp de 20 de zile, în medie, după infectare, au scris ei într-un articol publicat în revista de medicină Lancet. 

În prezent, perioada recomandată de izolare după expunere este de 14 zile pentru a evita răspândirea virusului. Însă, dacă oamenii continuă să transmită virusul mult timp după ce simptomele le-au dispărut, s-ar putea ca ei să continue să răspândească patogenul şi după perioada de carantină. 

Prin comparaţie, doar o treime dintre pacienţii contaminaţi cu SARS au mai fost purtători în tractul respirator de agent patogen timp de patru săptămâni, conform cercetătorilor chinezi, potrivit news.ro.

Ei au analizat dosarele şi testele de laborator de la 191 de pacienţi trataţi de Covid 19 în spitalele din Jinyintan şi Wuhan, inclusiv de la 54 de pacienţi care au murit din cauza infecţiei.

Noul coronavirus s-a răspândit în 118 ţări şi a infectat aproape 125.000 de persoane de la apariţia sa în Wuhan, China, la sfârşitul anului trecut, determinând autorităţile să ia măsuri drastice. 

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net