Italia a decis marţi să amâne redeschiderea liceelor, în cadrul unei prelungiri a restricţiilor împotriva COVID-19. Pe de altă parte, organizația nonguvernamentală Save The Children își exprimă îngrijorarea faţă de faptul că unii elevi au abandonat şcoala după luni de învăţământ la distanţă.


Liceenii urmează să se întoarcă fizic la şcoală la 11 ianuarie şi nu la 7 ianuarie, cum se prevedea iniţial. Elevii mai mici urmează să reia la 7 ianuarie doar 50% din cursuri, prevede un decret adoptat în noaptea de luni spre marţi de către Guvern.

Elevii italieni au participat la cursuri doar timp de câteva luni în 2020, din cauza izolării impuse în primăvară şi noilor restricţii adoptate în toamnă împotriva celui de-al doilea val al epidemiei. 

Save the Children avertizează marţi, într-un comunicat, cu privire la impactul acestei situaţii asupra adolescenţilor. Potrivit studiului publicat de organizație, cel puțin un elev, din fiecare clasă, a renunțat să mai participe la cursurile online, ceea ce înseamnă că rata abandonului școlar riscă să crească considerabil. 

Potrivit acestui sondaj, realizat asupra unui număr de 1.000 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, principalele motive ale acestor abandonuri sunt dificultatea conectării online şi o lipsă a concentrării.”Ne confruntăm cu riscul ca absenţe îndelungate la şcoală să se transforme într-un abandon permanent şi mulţi adolescenţi, într-un context de gravă criză economică, să ajungă să îngroaşe rândurile muncitorilor exploataţi”, avertizează, citată în comunicat, directoarea Save the Children pentru Italia şi Europa, Raffaela Milano, potrivit News.ro.

 

 
 
Loading...