STUDIU. Monulparivir, medicamentul care ar putea opri "complet" răspândirea SARS-CoV-2 în 24 de ore

Ultima actualizare:

    foto: Profimedia
foto: Profimedia

În așteptarea vaccinării, care ar putea controla pandemia de coronavirus, apar noi cercetări care dau speranță. Un nou medicament antiviral ar putea opri "cu totul" transmiterea coronavirusului în numai 24 de ore.

Noul medicament antiviral Monulparivir a reușit să oprească "cu totul" transmiterea coronavirusului în numai 24 de ore, afirmă studiile de la Institute of Biomedical Sciences of Georgia State University, potrivit Hotnews.ro."Este prima demonstrație a unui medicament administrabil oral care blochează repede transmiterea lui SARS-CoV-2, așa că s-ar putea să fie revoluționar", scriu cercetătorii în articolul publicat în revista Nature Microbiology, citat de Hotnews.ro. Medicamentul antiviral a fost dezvoltat la Emory Unuversity din Atlanta de compania de inovare Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE), licențiată de Ridgeback Biotherapeutics în parteneriat cu Merck & Co. Monulparivir a fost inițial proiectat să trateze gripa și să împiedice virusul să se înmulțească.

Monulparivir, testat pe dihori

Potrivit experților, testele au fost efectuate pe dihori și s-a observat că prezentau o reducere a volumului de particule virale. Apoi dihorii au fost alăturați unora care nu fuseseră tratați. Niciunul din dihorii din al doilea grup nu a fost infectat cu Covid-19. "Credem că dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere, deoarece ei răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2, dar cei mai mulți nu fac o boală gravă, ceea ce este foarte similar cu transmiterea lui SARS-CoV-2 la adulții tineri", spune dr. Robert Cox, cercetător postdoctoral în Plemper Group și coautor principal al studiului. Dacă datele observate la dihori se vor confirma la oameni, pacienții cu Covid-19 tratați cu medicamentul Monulparivir ar putea deveni non-infecțioși după 24 de ore de la începerea tratamentului. Monulparivir este în prezent în faza avansată a testelor clinice II / III. A început testarea cu trei doze diferite la câte 12 ore timp de cinci zile a unor pacienți cu SARS-CoV-2, mai scrie Hotnews.

Citește și:

Marea Britanie începe mâine campania de vaccinare contra Covid-19

OMS, date noi despre reinfectarea cu COVID și imunitatea dobândită: "Mai avem multe de învăţat"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net