STUDIU: Transmiterea SARS-CoV-2 de la un animal la om, ”probabilă către foarte probabilă”. S-ar putea lua și din carnea congelată

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un nou studiu relevă că transmiterea SARS-CoV-2 de la un animal intermediar la om este o ipoteză ”probabilă către foarte probabilă”, însă un incident de laborator rămâne ”extrem de improbabil”, conchide studiul comun al unor experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Raportului OMS arată că  ”având în vedere literatura de specialitate cu privire la rolul animalelor de gazde intermediare ale unor boli emergente, este necesar să se realizeze alte anchete care să includă un spaţiu geografic mai mare”.

Raportul respinge ipoteza conform căreia virusul este un accident de laborator

Acest raport al specialiştilor confirmă primele concluzii ale experţilor, prezentate de către acetia la 9 februarie, la Wuhan, oraşul chinez în care a apărut noul coronavirus.

Experţii privilegiază teoria general admisă a transmiterii naturale a virusului care a cauzat covid-19 de la un animal - probabil un liliac - la om, prin intemediul unui alt animal, care nu a fost identificat încă, potrivit news.ro.Transmiterea directă a virusului printr-un animal-gazdă este considerată ”posibilă către probabilă” în raport.

Experţii nu îndepărtează, de altfel, ipoteza unei transmiteri prin intermediul cărnii congelate - pista privilegiată de către Beijing -, apreciind că acest scenariu este ”posibil”.

În raport se recomandă o continuare a studiilor, pe baza acestor trei ipoteze, însă în document se respinge posibilitatea ca virusul să fi fost transmis omului din cauza unui accident de laborator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net