Paza de Coastă americană a capturat un „submarin cu narcotice” care ducea aproximativ 5 tone de cocaină în valoare de 165 de milioane de dolari. Vasul în care cocaina era transportată era unul semi-submersibil, cu o lungime de aproximativ 12 metri. El a fost desoperit în zona Pacificului de Est la începutul lunii septembrie, iar din acel moment s-a aflat sub observaţia Pazei de Coastă.


Paza de Costă americană a interceptat vasul care transporta droguri cu ajutor naval columbian. După identificarea acestuia a urmat o perioadă în care s-a aflat sub atentă supraveghere. În cele din urmă, Paza de Coastă a preluat controlul şi a arestat patru persoane implicate direct în traficul ilegal de substanţe interzise. Organizatorii acţiunii au fost nevoiţi să arunce mai mult de 500 de kilograme de la bordul navei din motive care au ţinut de stabilitatea submarinului cu narcotice.

Comandantul vasului Pazei de Coastă, Matthew Waldron, a oferit o scurtă declaraţie celor de la CNN în care şi-a exprimat fericirea pe care o resimte ştiind că operaţiunea a fost una de succes. În plus, el a subliniat că aceasta acţiune a fostuna fără precedent. „Nu există cuvinte pentru a descrie sentimentul pe care îl trăieşte echipa Valiant acum”, a spus Matthew Waldron, comandatul vasului Pazei de coastă. „În 24 de ore, echipa a trecut Ecuatorul şi a interceptat un semi-sumbarin încărcat cu droguri”, a adăugat el.

În ultima săptămână, Southeast Coast Guard a anunţat că a reţinut peste 6 tone de cocaină.

Efectele cocainei pe termen scurt

Consumată în doze mici, cocaina provoacă o stare de euforie, stimulează percepţiile (mai ales auzul şi simţul tactil), dă sentimente de putere fizică şi de îmbunătăţire a abilităţilor mentale, înlătură senzaţiile de somn şi foame. În acelaşi timp însă, ea provoacă tahicardie, creşterea temperaturii corpului şi a presiunii arteriale, vasoconstricție.

Efecte pe termen lung ale consumului de cocaină

  • Distrugerea permanentă a vaselor de sânge la nivelul inimii și creierului
  • Hipertensiune, atac de cord
  • Îmbolnăvirea ficatului, rinichilor și a plămânilor
  • Abcese la locul injectării drogului
  • Pierdere în greutate
  • Probleme ale aparatului reproducător, infertilitate (atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților)
  • Dezorientare, apatie
  • Depresie severă
 
 
Loading...