Sunt gemeni, dar s-au născut în ani diferiți

Ultima actualizare:

    Micuţul Joaquin  a venit pe lume  la 31 decembrie, iar Aitana s-a născut  la 1 ianuarie
Micuţul Joaquin a venit pe lume la 31 decembrie, iar Aitana s-a născut la 1 ianuarie

O întâmplare uimitoare! Gemenii Joaquin şi Aitana Ontiveros s-au născut în ani diferiţi. Din cauza lungului tarvaliu al mamei, băieţelul s-a născut anul trecut, în 2017, iar surioara lui a venit pe lume în 2018.

Nimeni nu poate programa cu exactitate când vin pe lume copiii, în cazul naşterilor naturale. O întâmplare inedită a avut loc, din această cauză, în California, SUA. Maria Ontiveros, o asistentă de farmacie, în vârstă de 27 de ani, din Earlimart, ştia că urmează să nască gemeni în jurul datei de 27 ianuarie. Iată însă că micuţii nu au vrut să mai aştepte ca să vină pe lume amândoi în 2018. Brusc, mămica a început să aibă contracţii şi, în loc să se mai pregătească pentru Revelion, a ajuns la maternitate. Soţul ei, Joaquin Ontiveros, în vârstă de 30 de ani, de asemenea asistent de farmacie,  a dus-o de urgenţă la spitalul Delano Regional Medical Center.

Travaliul femeii a început în ziua de 31 decembrie, în jurul orei 19.00. Aşa că a trebuit să-şi ia “adio” de la masa la restaurant pe care o rezervase împreună cu partenerul său. În loc de dans şi distracţie, Maria l-a adus pe lume pe micuţul Joaquin la ora 23.58, un băieţel sănătos care a cântărit la naştere 2,5 kilograme. Surioara lui s-a mai lăsat ceva timp aşteptată. Astfel că mămica fericită a reuşit să răsufle uşurată abia la 1 ianuarie, la ora 0.16, când a venit pe lume şi fetiţa sa, Aitana. Ea a cântărit la naştere 2 kilograme.

Deşi s-au născut la o distanţă de doar 18 minute, gemenii vor avea înscrişi în certificatul de naştere ani diferiţi. Nici nu vor avea aceeaşi zi de naştere. Unul va avea ziua la 31 decembrie, celălalt la 1 ianuarie. Părinţii, care mai au alţi trei copii acasă, au primit daruri în valoare de 3.000 de dolari din partea angajaţilor de la spital şi a vecinilor, datorită întâmplării neobişnuite. 

Avionul a decolat în 2018 şi a aterizat în 2017!

simeon stalpnicul png

Diferenţa de fus orar a făcut posibilă o călătorie în timp!  Un avion al companiei  Hawaiian Airlines a decolat din Auckland, Noua Zeelandă, la ora 12.05,  în 2018.  Aeronava a aterizat în Honolulu, Hawaii, la ora 10.16,  în 2017. Datorită diferenţelor de fus orar, pasagerii au putut să sărbătorească trecerea în noul an de două ori. Diferenţa de fus orar dintre cele două destinaţii este de 23 de ore. Zborul HA446, al companiei aeriene Hawaiian Airlines, pe cursa Auckland-Honolulu, era programat să decoleze la ora 23.55, pe 31 decembrie. Din cauza întârzierii neprevăzute, avionul a plecat la drum, în anul acesta, şi a ajuns la destinaţie anul trecut!

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net