Președintele Franței a vorbit pentru prima oară despre relația cu soția sa, într-un interviu pentru CNN. Răspunsurile la întrebări s-au transformat într-una dintre cele mai emoționante declarații de dragoste ale unui președinte de stat pentru prima doamnă din toate timpurile.


Emmanuel și Brigitte Macron au fost din prima zi a mandatului lor în fruntea Franței ținta comentariilor răutăciase din pricina diferenței considerabile d evârstă dintre ei. 24 de ani îi despart pe președintele Franței de soția sa, de care s-a îndrăgostit pe vremea când aceasta îi era profesoară de actorie, în liceu.

Dacă Brigitte Macron a tranșat elegant chestiunea în urmă cu o lună, într-un interviu exclusiv pentru revista ELLE, președintele a făcut pentru prima oară referire la relația sa cu ocazia vizitei oficiale în SUA, într-un interviu pentru CNN.

„Iubirea face parte din viaţa mea, din echilibrul meu. Cred că nu poţi clădi ceva măreţ, nu poţi să ai un comportament corect dacă nu ai un echilibru şi o relaţie de cuplu solidă. Sunt cu soţia mea de câteva decenii. E o parte din mine. Cel puţin pentru mine, e foarte important.

E foarte important pentru mine, pentru echilibrul meu personal, să am pe cineva acasă care-mi spune adevărul zi de zi, pentru că accesul la adevăr e una din principalele provocări, cineva cu convingerile sale, care să te cunoască aşa cum eşti cu adevărat, care să te iubească pentru cine eşti, nu pentru ce reprezinţi, pentru rolul tău, onorurile sau ceva foarte punctual, dintr-un anumit moment. Am încredere în ea, după cum v-am spus, suntem împreună de decenii. E foarte important pentru mine, pentru că e ancora mea”, a spus Macron.

Emmanuel Macron s-a îndrăgostit de Brigitte Trogneux, profesoara lui de teatru și de franceză, cu 24 de ani mai în vârstă, măritată și cu trei copii, la liceul La Providence. Cei doi s-au căsătorit în 2007, la Touquet. ”Nu era ca toți ceilalți. Avea tot timpul cărți la el. Nu era un adolescent. Se comporta ca un adult”, și-a amintit Brigitte Macron, într-un documentar difuzat de France 3.

 
 
Loading...