Supraviețuitorul unui accident aviatic din 1972: “Am mâncat cadavre”

Ultima actualizare:

    Roberto Canessa (centru) a făcut dezvăluiri incredibile despre accidentul din Munții Anzi, din 1972.Foto: Getty
Roberto Canessa (centru) a făcut dezvăluiri incredibile despre accidentul din Munții Anzi, din 1972.Foto: Getty

Un teribil accident de avion petrecut în 1972, în Munții Anzi, îl prindea pe doctorul Roberto Canessa, atunci în vârstă de 19 ani, la bordul aeronavei cu pricina.

Din cei 45 de pasageri, 12 au murit în urma prăbușirii, iar alți 6 și-au pierdut viața în următoarele zile. Canessa și ceilalți supraviețuitori au luat cutremurătoarea decizie de a se hrăni cu cadavrele celor 18 oameni pierduți.

Doctorul și-a scris amintirile dramatice într-un text publicat în Daily Mail. Acesta a povestit cum a trăit întreaga aventură. Totul a pornit cu turbulențe și pierderea unei aripi, apoi cu o explozie care a dus la o cădere rapidă a „păsării de fier”, care l-a făcut pe norocosul pasager să fie convins că va muri. Dar asta nu s-a întâmplat.

Cu toate că el a avut marea baftă de a supraviețui, mărturiile îl fac și acum să tremure: oameni cu dureri cumplite, plânsete și strigăte, suferință, pustietate, un avion dezmembrat și multă zăpadă. Roberto și un prieten aflat pe lista supraviețuitorilor, student și el la medicină, au început să aibă grijă de cei răniți și să-i trieze de cei decedați.

12 persoane au murit pe loc
12 persoane au murit pe loc

Cei rămași în viață s-au susținut unii pe ceilalți, au împărțit în mod egal puținul de mâncare pe care îl aveau și hainele din bagaj, dar zilele treceau și puterea le scădea. S-au adăpostit în avionul prăbușit și au așteptat să fie salvați.

Decizia care le-a salvat viața

Când și-au terminat proviziile, au luat cumplita decizie de a mânca din cadavrele celor care le-au fost prieteni. Canessa a spus: “Corpurile prietenilor și colegilor noștri de echipă, păstrate în gheață și zăpadă, conțineau proteine care ne-ar fi ajutat să supraviețuim. Dar o puteam face? Pentru un timp am trăit în agonie. Am cerut îndrumare de la Dumnezeu.”

La nouă zile de la accident, Roberto și alți trei bărbați s-au folosit de cioburi și lame de ras pentru a tăia hainele și a face incizii în corpurile fără suflare ale prietenilor lor. “Nu am mai fost niciodată la fel de atunci”, a concluzionat Canessa.

Roberto Canessa și ceilalți pasageri se îndreprtau spre un meci de rugby din Chile. Experiența lor înspăimântătoare a devenit subiectul filmului "Alive", regizat în 1993 de Frank Marshall.

Vezi aici câteva scene din "Alive"

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net