Suspectul atentatului din Berlin, arestat de trei ori într-un an. Era considerat periculos, dar poliţia nu îl mai supraveghea

Ultima actualizare:

    Anis Amri e căutat de poliţieFoto: Getty
Anis Amri e căutat de poliţieFoto: Getty

Bărbatul suspectat că ar fi pus la cale atentatul din piaţa de Crăciun din Berlin a fost eliberat de trei ori din arestul poliţiei. Anis Amri, în vârstă de 24 de ani, era sub supraveghere, dar a fost lăsat liber de oamenii legii.

Mai mult, poliţia a decis să nu îl mai urmărească în septembrie, în ciuda faptului că Amri avea legături cu clerici islamişti. El se afla sub supraveghere de şapte luni, autorităţile temându-se că ar pune la cale un atentat. El a fost arestat, dar eliberat după ce poliţia a găsit doar dovezi că făcea trafic de droguri, dar nu şi că era implicat în operaţiuni teroriste. Tunisianul a fost reţinut pentru că ar fi rănit pe cineva cu un cuţit şi pentru că ar fi încercat să recruteze un complice. 

Conform thesun.co.uk, Amri a ajuns în Europa în 2012. El a mers mai întâi în Italia, iar apoi s-a mutat în Germania. Cererea de azil i-a fost refuzată pentru că ar fi avut legături cu extermişti. Deşi autorităţile germane au vrut să îl deporteze în Tunisia, nu au putut, pentru că tânărul nu avea acte. Totuşi, el ar fi urmat să fie deportat miercuri (21 decembrie). 

Amri a intrat cu un camion într-o piaţă de Crăciun din Berlin, luni seară (19 decembrie) şi a ucis 12 oameni. ISIS a revendicat atacul, care seamănă cu cel din vară de la Nisa, în urma căruia cu murit peste 80 de oameni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net