Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost arestat sâmbătă la Dover, de Poliţia din Kent, în legătură cu atentatul de vineri de la metroul din Londra, anunţă forţele de ordine, transmite BBC News.


Bărbatul a fost reţinutîn zona portului Dover de Poliţia din Kent. El a fost arestat în baza ”secţiei 41” a Legii terorismului (Terrorism Act) şi era reţinut la un post de poliţie, potrivit news.ro.

Comisarul adjunct de la Poliţia Metropolitană Neil Basu a apreciat că este vorba despre o arestare ”semnificativă”, însă a anunţat că nivelul alertei teroriste rămâne la ”critic”. 30 de oameni au fost răniţi în explozia din staţia Parsons Green, care a avut loc vineri dimineaţă, la o oră de vârf. 

Primele mărturii ale martorilor atacului terorist de la Parsons Green: " M-am simţit carbonizat"

getty.jpg

Foto
Ambulanţa şi poliţiştii au ajuns la ora 8.20 la Parsons Green
Foto: Getty

Peter Crowley a declarat că părul său a fost cuprins de flăcări într-o fracţiune de secundă şi că s-a simţit carbonizat. Emma Stevie (27 ani) se afla în metrou atunci când explozia de la Parsons Green a avut loc şi a fost prinsă în mijlocul oamenilor care alergau speriaţi .

peter.jpg

foto
Peter Crowley a încărcat poze pe Twitter cu rănile pe care le-a suferit în urma incendiului
Foto: Twitter

A căzut şi a fost strivită de oamenii derutaţi şi panicaţi. Alţi martori ai scenei au declarat pentru presă că oamenii alergau, lipsiţi de direcţie şi strigau înspăimântaţi: „ E un om, e un om acolo!” Poliţia a evacuat staţia de metrou Parsons Green după ce a primit o informaţie conform căreia în interior se afla un bărbat înarmat şi pregătit să detoneze un al doilea dispozitiv explozibil.

Serviciul de urgenţă s-a aflat la locul cu pricina începând cu ora 8.20 (ora Marii Britanii) atunci când un vagon de metrou a fost cuprins de flăcări puternice.  Martorii au declarat că cel puţin 30 de navetişti au fost răniţi şi că printre ei se află mulţi copii.

gettz.jpg

foto
Răniţii au primit primele îngrijiri medicale de la serviciul de urgenţă ajuns la faţa locului
Foto: Getty

Cameramanul Luke Walmsley a povestit că a văzut o femeie arsă pe mâini şi pe picioare.  “Erau oameni întinşi pe jos, o grămadă de oameni, care se împingeau pentru a găsi o cale de ieşire. M-am aşezat într-o poţizie fetală şi mi-am repetat neîncetat că voi fi bine”, povesteşte un supravieţuitor.

Sarah Hickson se afla în drum spre muncă când a fost prinsă în centrul mulţimiii care alerga haotic: „ Doi oameni căzuţi se aflau în faţa mea. Un şcolar şi o femeie însărcinată. Au fost daţi la o parte de mulţime şi striviţi de scări. Toată lumea ţipa şi îşi pierduse cumpătul. Fizic sunt bine, dar din punct de vedere emoţional mă simt foarte afectată.”

Un poliţist a transmis pentru MailOnline: “ Credem că există o a doua bombă, oamenii trebuie să stea departe de acest loc pentru că un om înarmat circulă liber în zonă.”

 
 
Loading...