Tânără de 22 ani, înjughiată de un refugiat. Ce spune poliţia

Ultima actualizare:

    Alexandra Mezher lucra singură pe tură, la un centru de refugiaţi minoriFoto: Arhiva personală
Alexandra Mezher lucra singură pe tură, la un centru de refugiaţi minoriFoto: Arhiva personală

O angajată a unui centru pentru refugiaţi a fost înjunghiată mortal de un adolescent de 15 ani, luni (25 ianuarie). Incidentul a avut loc în Suedia, iar autorităţile au precizat că nu este considerat un act de terorism.

Alexandra Mezher, în vârstă de 22 de ani, lucra singură când a fost atacată de un refugiat de 15 ani, în centrul din apropierea Gothenburgului. Ea a murit la spital. 

Fata, de origine libaneză, locuia cu părinţii săi. Tatăl venise în Suedia din Liban în 1989, iar mama ei trei ani mai târziu. Alexandra lucra singură în seara de luni la centrul care adăpostea zece minori neînsoţiţi. Regulile centrului spun că angajaţii trebuie să lucreze câte doi pe tură, dar fata rămăse doar ea când a fost atacată de adolescent, cu jumătate de oră înainte să îi vină schimbul de tură, conform dailymail.co.uk

Alexandra lucra la centrul de refugiaţi de câteva luni. Acolo era găzduiţi zece copii cu vârste între 14 şi 17 ani, care au ajuns în Suedia fără un părinte sau gardian legal. 

Băiatul care a înjunghiat-o pe fata a fost prins de alţi copii din centru şi arestat. Poliţia i-a lăudat pe adolescenţii care au făcut tot ce au putut să o ajute pe Alexandra: "Doi băieţi l-au prins pe suspect. Sunt eroi".

Identitatea băiatului arestat nu a fost dezvăluită, dar ţara sa de origine este cunoscută. "Nu a fost terorism. Credem că ar putea să fi fost un accident sau poate a existat o luptă", a declarat Hans Lippens, purtător de cuvânt al poliţii. El a adăugat că poliţia va oferi mai multe informaţii în cursul zilei de marţi, dar din cauză că băieţii provin din ţări diferite este nevoie de mai mulţi translatori pentru a le lua declaraţiile.

Mai multe incidente au avut loc la centre pentru solicitanţi de azil din regiunea Vastra Gotaland, dar "acesta este cel mai grav caz de până acum", a afirmat Lippens. El a apreciat că în regiune vin circa 50 de solicitanţi de azil în fiecare lună, majoritatea din Siria şi Afganistan.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net