Tânărul care a creat Balena Albastră: «Curăţ societatea de scursuri umane»

Ultima actualizare:

    Balena Albastră a făcut victime şi-n Româniafoto simbol
Balena Albastră a făcut victime şi-n Româniafoto simbol

Dezvăluiri şocante făcute de cel care a inventat jocul mortal Balena Albastră. Philipp Budeikin (21 de ani) spune că victimele care s-au sinucis sunt “deşeuri biologice” şi că el nu a făcut altceva decât să cureţe societatea.

Philipp Budeikin este închis într-o puşcărie din Rusia, iar autorităţile de acolo spun că băiatul primeşte extrem de multe scrisori de dragoste de la adolescente. El este închis din noiembrie 2016 şi se face vinovat de sinuciderea a 17 fete.

Şi-a mărturisit faptele

Philipp şi-a recunoscut faptele şi a şocat prin declaraţiile sale. Tânărul le-a spus poliţiştilor că victimele sale erau “deşeuri biologice”, că “fetele erau fericite să moară” şi că el doar “curăţa societatea”, scrie Daily Mail.

Inventatorul jocului mortal le-a povestit poliţiştilor cum manipula minorii care în cele din urmă ajungeau să se sinucidă.

”Budeikin ştia foarte clar ce are de făcut pentru a obţine rezultatele pe care le-a vrut. A început asta în 2013 şi de atunci şi-a îmbunătăţit tacticile şi şi-a îndreptat greşelile. Philipp şi ideile sale au atras, prima oară, copiii în grupuri de pe social media, folosindu-se de videoclipuri înspăimântătoare”.

”Scopul lor era de a atrage cât mai mulţi copii posibil, apoi să îşi dea seama care dintre ei sunt cei mai susceptibili manipulării psihologice. Să spunem că, din 20.000 de oameni, ei îşi dădeau seama că doar 20 erau ţinta lor de fapt”, a declarat unul dintre poliţiştii care a investigat cazul, potrivit sursei citate mai sus.

”Adunau un grup de copii şi le dădeau să rezolve câteva sarcini simple, care pentru unii erau ciudate sau prea plictisitoare pentru a fi rezolvate. Aceia clar nu puteau fi manipulaţi. Cei care participau în continuare la joc urmau să primească alte sarcini, din ce în ce mai dificile, precum să-şi taie venele, să omoare un animal şi să publice în mediul online dovada cu poze sau clipuri".

Budeikin a fost întrebat dacă într-adevăr a îndemnat alţi tineri la suicid. ”Da. Chiar am făcut asta. Nu îţi face griji, vei înţelege totul. Toată lumea va înţelege. Ei mureau fericiţi. Eu le ofeream ce nu aveau în viaţa reală: căldură, înţelegere, conexiune”, a spus tânărul.

Acesta a negat zvonurile conform cărora numărul real al victimelor ar fi fost 130. ”Au fost 17 fete. Au fost şi fete cu care doar comunicam, dar au comis sinucidere mai târziu fără influenţa mea directă”, a mai spus Philipp.

Balena albastră, călăuza spre moarte

Jocul presupune 50 de misiuni pe care trebuie să le îndeplinească adolescenții, ultima fiind sinuciderea. Pentru a intra în joc, tinerii accesează diverse grupuri de pe rețelele de socializare, în speranța că o ”balenă” va accepta să le fie mentor, ghid și stăpân. Zilnic, ”balena” dă o nouă misiune. Una despre care nu ai voie să vorbești cu nimeni și pe care trebuie să o duci la îndeplinire, apoi să demonstrezi că ai făcut-o, cu ajutorul unor imagini. Sarcinile sunt din cele mai variate, limitate doar de imaginație. Să te trezești la ore neobișnuite, să hoinărești dezbrăcat pe stradă, să te uiți la anumite filme, automutilare, iar toate acestea culminează cu misiunea finală, sinuciderea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net