Te ţine? Atunci, poftă bună, deasupra hăului!

Ultima actualizare:
Oaspeţii se pot schimba în haine de gală pentru a  servi prânzul care costă  peste 250 de dolari
Oaspeţii se pot schimba în haine de gală pentru a servi prânzul care costă peste 250 de dolari

Aerul tare face poftă de mâncare. La asta s-au gândit şi constructorii chinezi care au amenajat pe una dintre pasarelele care înconjoară stâncile înalte de peste 300 de metri din Parcul Naţional Shiniuzhai, din China, un restaurant de fiţă. Se servesc aici fel de fel de mâncăruri, iar priveliştea e de vis.

Vinuri vechi de peste 25 de ani, homar, caviar şi fel de fel de preparate exotice sunt puse la dispoziţia turiştilor amatori de senzaţii tari la înălţime. În septembrie 2015, Parcul Naţional Shiniuzhai a fost oficial deschis. De atunci şi până în prezent au trecut pe aici peste două milioane de turişti care au admirat relieful stâncos şi vegetaţia sălbatică. Însă un restaurant de fiţă din oraşul Yueyang, cea mai apropiată localitate, a vrut mai mult. A închiriat una dintre potecile sticlă ataşate de un colţ de stâncă şi a montat şase mese.

Oaspeţii se pot schimba în haine de gală pentru a  servi prânzul care costă  peste 250 de dolari
Oaspeţii se pot schimba în haine de gală pentru a servi prânzul care costă peste 250 de dolari

Şi cum restaurantul este unul care ţine la codul vestimentar, turiştii au la dispoziţie o cameră specială unde pot schimba echipamentul de munte cu o rochie de seară, una de gală sau rochii de mireasă pentru a savura în tihnă prânzul, un desert gustos şi un pahar de vin vechi. Prima masă a arestaurantului se află la 300 de metri deasupra solului şi ultima la 305 metri. Mesele sunt luminate cu becuri pe bază de LED, servirea e asigurată de şase ospătari şi bucătarul şef are două stele Michellin. Tacâmurile sunt din argint, paharele din cristal însă singura emoţie este legată de faptul că sub picioarele clienţilor se întinde ameninţătoare o ditamai prăpastia. Rezervările trebuie făcute din timp pentru a servi masa aici. Şi asta pentru că până anul viitor, toate mesele sunt rezervate.


    Oaspeţii se pot schimba în haine de gală pentru a  servi prânzul care costă  peste 250 de dolariFoto: AFP/Hepta
Oaspeţii se pot schimba în haine de gală pentru a servi prânzul care costă peste 250 de dolariFoto: AFP/Hepta

Un prânz cu tot cu băutură costă până la 250 de dolari şi include preparate din fructe de mare, alge, pui şi aperitive cu icre negre. Poteca de sticlă prinsă de munţi este lungă de 984 de metri. Iar podeţul este făcut din două straturi de sticlă de 12 milimetri lipite la temperaturi mari. Această ataşare le oferă o rezistenţă de 25 de ori mai mare decât a sticlei normale. Podeţul este lat de aproape doi metri şi are o balustradă din sticlă prinsă în piloni de oţel.Fişă tehnicăParcul Naţional Shiniuzhai– Inaugurat: septembrie 2015– Suprafaţă: 10 km pătraţi – Provincie: Hunan–  Atracţie: podul de sticlă aflat la 540 de metri deasupra nivelului mării– Vizitatori: peste 2 milioane din (2015)

Restaurantul «Stânca»

Se află în Oceanul Indian şi este o insulă în largul plajei din Zanzibar. Lucrează aici 14 angajaţi şi ingredientele sunt „culese” direct din mare.

Se servesc doar preparate  pescăreşti
Se servesc doar preparate pescăreşti


    Se servesc doar preparate  pescăreştiFoto: AFP/Hepta
Se servesc doar preparate pescăreştiFoto: AFP/Hepta

Caracatiţe şi fel de fel de peşti exotici sunt serviţi aici pentru mai puţin de 100 de dolari.Restaurantul «Montagne rousse»

Cum ar fi să îţi ajungă mâncarea la masă cu viteze de 21 km/h şi să coboare de la 400 de metri? Ei asta se întâmplă de-adevăratelea  la Alton Tower Diners, din Marea Britanie.

Aici guşti produse care vin cu 21 km/h
Aici guşti produse care vin cu 21 km/h

Ţi se uită peştii în farfurie
Ţi se uită peştii în farfurie

Bucătăria aflată la 400 m aprovizionează 360 de oameni, la 13 mese.Restaurant subacvatic

Se uită peştii în farfuria ta? Da, la Ithaa Undersea Restaurant, din cadrul staţiunii de fiţă Hilton, peştii se uită la propriu în gura ta.


    Ţi se uită peştii în farfurieFoto: AFP/Hepta
Ţi se uită peştii în farfurieFoto: AFP/Hepta

La 250 de metri înălţime mâncarea are alt gust
La 250 de metri înălţime mâncarea are alt gust

14 clienţi pot mânca la 30 m adâncime în Maldive, bucurându-se de o privelişte de 270 de grade. Masa costă 120 $.Restaurant în balon

Olandeza Angelique Schmeinck găteşte pentru turştii ei chiar în nacela balonului cu aer cald.


    La 250 de metri înălţime mâncarea are alt gustFoto: AFP/Hepta
La 250 de metri înălţime mâncarea are alt gustFoto: AFP/Hepta


    Foto: AFP/Hepta
Foto: AFP/Hepta

Şi pentru că aerul tare face poftă de mâncare, invitaţii petrec 75 de minute în aer şi văd cum le preparată gustarea care costă 500 $. Dar merită!

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net