Tensiuni la Chişinău! Proteste în urma propunerii lui Plahotniuc premier

Ultima actualizare:

    Sute de oameni au ieşit în stradă la Chişinăucaptură video
Sute de oameni au ieşit în stradă la Chişinăucaptură video

Sute de simpatizanţi ai mişcării Platforma Dreptate şi Adevăr (DA) au ieşit în stradă la Chişinău, pentru a denunţa candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcţia de premier. ajuns la sediul Preşedinţiei Republicii Moldova, pentru a denunţa candidatura lui la funcţia de premier, relatează PRO TV Chişinău.

Manifestanţii s-au oprit mai întâi la sediul Preşedinţiei Republicii Moldova, unde au scandat sloganuri precum "Jos mafia!". "Timofti e cu noi!". "Jos Plahotniuc", "La închisoare, această guvernare!", "Noi n-am uitat, miliardul l-aţi furat!". De acolo, ei au plecat spre Piaţa Marii Adunări Naţionale, conform mediafax.ro. 

Protestele vin pe fondul unei crize politice în Republica Moldova, după ce preşedintele Nicolae Timofti a respins propunerea de a-l desemna pe Plahotniuc, un controversat om de afaceri, în funcţia de premier. 

Nicolae Timofti a argumentat că Vladimir Plahotniuc nu întruneşte criteriile de integritate necesare pentru această funcţie. Şeful statului a amintit de Hotărârea Curţii Constituţionale din 22 aprilie 2013, care stipulează clar că persoanele asupra cărora planează dubii de integritate, nu pot ocupa funcţii de conducere în stat.

"Şeful statului informează majoritatea parlamentară şi opinia publică despre decizia sa de a respinge candidatura domnului Vladimir Plahotniuc la funcţia de prim-ministru", informează Preşedinţia Republicii Moldova.

El a cerut majorităţii parlamentare să reconfirme joi (14 ianuarie), până la ora 21.00, semnăturile acordate în susţinerea lui Plahotniuc. Deoarece patru din cei şapte membri ai PLDM care urmau să-l susţină pe Plahotniuc au anunţat joi că s-au răzgândit, Nicolae Timofti a cerut ca declaraţiile să fie precizate oficial.

Vladimir Plahotniuc a fost propus pentru funcţia de prim-ministru de Partidul Democrat (PDM). Ei au anunţat însă că, dacă preşedintele nu acceptă candidatura lui Plahotniuc, sunt dispuşi să accepte alegeri parlamentare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net