Lovitură de stat eşuată în Venezuela! Nicolas Maduro promite pedepsirea celor implicaţi

Ultima actualizare:

    Mii de protestatari „inundă” din nou străzile din Venezuela, cu scopul de a-l înlătura de la putere pe președintele Maduro Foto: EPA
Mii de protestatari „inundă” din nou străzile din Venezuela, cu scopul de a-l înlătura de la putere pe președintele Maduro Foto: EPA

Noi probleme în Venezuela! O parte din Armată ar fi trecut de partea lui Juan Guaido, președintele autoproclamat, şi ar fi început „faza finală” a înlăturării preşedintelui Nicolas Maduro, deși acesta a declarat că liderii armatei sunt „complet loiali poporului, Constituţiei şi patriei” și a acuzat opoziția de „lovitură de stat”. După protestele care s-au soldat cu 109 răniţi, regimul actual a rămas la putere.

Maduro dă vina pe Trump pentru tentativa din 30 aprilie

Maduro susţine că lovitura de stat a fost învinsă. Preşedintele Venezuelei acuză forţele imperialiste care au complotat împotriva lui şi a declarat, conform guardian.com, că Juan Guaido a încercat să dea naştere unei confruntări armate care să justifice intervenţia străină. 

"Planul lor a eşuat pentru că oamenii din Venezuela vor pace", a spus Maduro, care a promis că liderii tentativei de lovitură de stat vor fi pedepsiţi de lege pentru crimele pe care le-au comis. 

Juan Guaido, preşedintele autoproclamat al Venezuelei
Juan Guaido, preşedintele autoproclamat al Venezuelei

Guaido, tânărul lider al opoziţiei care încearcă să îl dea jos de la putere pe Maduro din ianuarie, l-a contrazis însă din nou spunând că preşedintele nu mai are sprijinul armatei şi a anunţat o nouă demonstraţie pentru miercuri, 1 mai. 

Maduro a mai cerut populaţiei să iasă în număr mare pe 1 Mai, ziua muncii şi a ridiculizat guvernul american. Totuşi, surse din apropierea opoziţiei din Venezuela au declarat că Guaido nu a avut niciun fel de sprijin real, cum ar fi resurse sau planuri, din partea SUA pentru lovitura din 30 aprilie. 

Sute de venezueleni, în stradă

Nicolas Maduro a acuzat SUA de implicare armată
Nicolas Maduro a acuzat SUA de implicare armată

Sute de venezueleni au ieşit deja pe străzile capitalei Caracas, în încercarea de a-l înlătura de la putere pe Nicolas Maduro, care se presupune că ar fi fraudat alegerile prezidențiale și care nu este recunoscut de peste 40 de state, care îl recunosc pe Juan Guaido.

În Venezuela mii de protestatari doresc înlăturarea președintelui Maduro. Armata atacă cetățenii, acuzându-i de „lovitură de stat”. După ce în luna ianuarie a acestui an străzile din Venezuela s-au transformat în adevărate zone de luptă, în urma nemulțumirilor cetățenilor cu privire la regimul Maduro, iată că situația pare să se repete.

Maduro a scos armata împotriva manifestanților

Mii de protestatari au ieșit pe străzile din Caracas, marți, 30 aprilie, după ce liderul Opoziției, Juan Guaido, care se autoproclamase președintele țării și s-a bucurat de susținerea cetățenilor, a anunțat că șefii Armatei nu mai sunt loiali președintelui Maduro.

Oamenii aruncă cocktailuri Molotov, s-au auzit focuri de armă trase de ambele părți, având în vedere că forțele loiale lui Maduro au ripostat. Tanchete au ieșit împotriva manifestanților și au încercat să îi împrăștie, potrivit Digi 24. În imagini se poate observa cum mai multe tancuri trec peste protestatari. Pe străzi se schimbă focuri de armă și se recurge la violențe, de ambele părți.

Președintele Parlamentului din Venezuela, Jean Guaido, s-a autoproclamat în urmă cu câteva luni „președinte în exercițiu” al țarii, în fața a mii de susținători ai săi, care nu sunt de acord cu mandatul câștigat de actualul președinte proclamat în urma votului, Nicolas Maduro, bănuindu-se că acesta ar fi fraudat alegerile. Liderul american Donald Trump, precum și alte state, și-au arătat sprijinul față de Guaido, susținând că îl recunosc drept președinte interimar al Venezuelei.

Rusia, de cealaltă parte, este de partea lui Maduro și Ministerul Afacerilor Externe al Federației ruse a acuzat marți opoziția din Venezuela că recurge la violență într-o încercare de a provoca o confruntare armată, relatează presa internațională. Rusia, care a alimentat Venezuela cu armament, acuză SUA că încearcă să îl înlăture pe Nicolas Maduro. Ministerul de Externe a cerut opoziției să renunțe la violență și să apeleze la soluția negocierilor, spunâd că este vital pentru a evita vărsarea de sânge. Vladimir Putin a convocat Cosniliul de Securitate al Federației Ruse special pentru a discuta situația din Venezuela. 

De asemenea, Ministrul de Externe al Venezuelei, Jorge Arreaza, a publicat pe Twitter un mesaj în care susține că vicepreședintele american Mike Pence „este capul tentativei de lovitură de stat”.

Guvernul preşedintelui Maduro susţine că este în curs o acţiune de „neutralizare a unui grup restrâns de trădători din efectivele armatei, care s-au poziţionat la intersecţia Altamira pentru a porni o lovitură de stat'', conform Adevarul

BREAKING NEWS: Pro Maduro forces run over protesters in Caracas, Venezuela with military tanks. pic.twitter.com/yLz3aer40b — BNL NEWS (@BreakingNLive) April 30, 2019

BREAKING NEWS: Pro Maduro forces run over protesters in Caracas, Venezuela with military tanks. pic.twitter.com/yLz3aer40b

— BNL NEWS (@BreakingNLive) April 30, 2019

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net