În Texas, studenții pot veni înarmați la cursuri

Ultima actualizare:

    Unii studenți americani se simt mai în siguranță dacă poartă arme la facultateFoto Getty
Unii studenți americani se simt mai în siguranță dacă poartă arme la facultateFoto Getty

Studenților din statul american Texas li se va permite de acum înainte să vină înarmați în campusul universitar și la cursuri. Legea a fost îndelung dezbătută, dar gruvernatorul consideră că această măsură va spori siguranța tinerilor.

Anul acesta, în universitățile din Statele Unite au fost înregistrate 12 atacuri armate. Acest lucru a stârnit numeroase controverse cu privire la portul de arme de foc. Pe de o parte sunt cei care consideră că este nevoie de ele pentru a fi în siguranță, iar pe de altă parte există criticii acesteimentalități și spun că armele nu fac decât să sporească violența, indormează Digi24.ro.

Texanii se bucură de 20 de ani de privilegiul de a purta arme de foc în public. Acum, această măsură a fost extinsă și la nivelul instituțiilor de învățământ, dar de la caz la caz. Fiecare universitate are dreptul să impună anumite restricții - cum ar fi interzicerea intrării cu arme în campus sau în birourile profesorilor.

„Mă simt mai în siguranţă ştiind că pot veni înarmată în campus. Aud despre multe incidente nefericite, incidente armate şi simt că trebuie să mă apăr”, a declarat o studentă, potrivit sursei citate. Există desigur și păreri contrare: „Nu cred că un campus universitar este locul potrivit să vii înarmat. Studenţii nu au nevoie de arme. Recunosc că acum intru cu teamă în campus”, a adăugat un alt student.

În ultimii opt ani s-a pus serios problema înăspririi regimuiui armelor și munițiilor, dar măsurile nu s-au concretizat sau nu au ajuns la rezultatul dorit.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net