Theresa May a demisionat! Și-a asumat răspunderea pentru eșecul Brexit

Ultima actualizare:

    Theresa May și-a anunțat demisiaFoto: Getty
Theresa May și-a anunțat demisiaFoto: Getty

Zvonurile s-au confirmat! Theresa May a demisionat, vineri (24 mai), și și-a asumat răspunderea eșecul negocierilor Brexit. Ea va părăsi funcția de premier al Marii Britanii în mod oficial pe 7 iunie.

Theresa May era așteptată să își dea demisia vineri, la presiunea colegilor ei din partid. Ea a anunțat că își asumă răspunderea pentru că nu a reușit să ducă la bun sfârșit Brexit, pe 29 martie, la data care fusese stabilită inițial. Ea va demisiona din fruntea Partidului Conservator pe data de 7 iunie, rămânând în funcție până va fi ales un succesor. Tot Theresa May va fi cea care îl va întâmpina pe Donald Trump în Marea Britanie, pe 3 iunie.

Ce regretă Theresa May

May a mărturisit că a fost onoarea vieții ei să fie al doilea premier femeie din istoria Marii Britanii, „dar cu siguranță nu ultimul”, relatează The Guardian

„Va rămâne un regret profund prentru mine faptul că nu am reușit să duc până la capăt Brexitul. Succesorul meu va trebui să găsească o cale de urmat care să onoreze recultatul referendumului. El sau ea va trebui să găsească consens în parlament, unde eu nu am reușit. Un astfel de consens va fi atins numai dacă cei din ambele părți ale dezbaterii sunt dispuși să facă compromisuri. Poate că politica noastă se află sub presiune, dar mai există multe lucruri bune în această țară, care să ne facă să fim mândri și optimiști”, a declarat Theresa May. 

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net