Mai multe comunități de țigani din statele Uniunii Europene și-au ridicat case din carton formând propriul cartier în Paris. În ultimii ani, situația romilor din Franța a stârnit numeroase controverse diplomatice și sociale. Politicieni precum premierul Manuel Valls i-a catalogat pe țigani ca fiind niște persoane imposibil de integrat în societate.


Locuințele din carton au fost construite în preajma unei linii ferate dezafectate amplasată lângă un inel rutier care face legătura cu capitala Franței. Imaginea cartierului țigănesc din Paris este dezolantă. Mizeria este absolută, iar jucăriile copiilor tronează pe acoperișurile de carton improvizate ale "favelelor".

 

ap_109317020456.jpg

tigani romani paris
Țiganii și-au construit propriul cartier în Paris
Sursă: AP

 

Politicienii francezi nu au reușit să combată problema țiganilor veniți din România și din Bulgaria. Cu toate că premierul Manuel Valls a continuat politica de expulzare începută de fostul președinte Nicolas Sarkozy, fenomenul migraționist este de nestăvilit. Mai multe ONG-uri ce apără libertățile cetățenești și drepturile omului au protestat față de acțiunile întreprinse de Guvernul Franței, motivând că țiganii au cetățenie europeană și au dreptul să muncească și să trăiască oriunde vor pe teritoriul Uniunii Europene.

 

ap_397859815306.jpg

tigani paris
Oamenii își văd de viața lor în cartierul de carton din Paris
Foto: AP

 

ap_448527024749.jpg

tigani romani paris
Copiii profită de vremea caldă și se joacă pe lângă locuințele improvizate
Sursă: AP

 

ap_981553327791.jpg

tigani paris
Tumultul din Paris nu este resimțit și în cartierul din carton al țiganilor
Sursă: AP

 

ap_418712015369.jpg

tigani paris
Cartierul este amplasat de-a lungul unei căi ferate dezagectate
Sursă: AP

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: