Țigările mentolate vor fi interzise complet! Află când

Ultima actualizare:

    Țigările cu mentol vor fi interziseFoto Getty
Țigările cu mentol vor fi interziseFoto Getty

Vești proaste pentru fumătorii de țigări cu mentol! A fost lansat un proiect prin care se dorește eliminearea treptată de pe piața globală a acestui tip de țigări. Până în 2020, se estimează că acestea vor fi interzise complet.

Potrivit legilor tutunului, țigările cu aromă de mentol vor fi scoase de pe piață în următorii patru ani, urmând să fie complet ilegale pe 20 mai 2020, relatează Metro.co.uk. Măsura se va aplica și în cazul acelor țigări și trabucuri pe care ți le poți face singur, atunci când cumperi tutunul separat.

Prin această lege se dorește să se scadă numărul fumătorilor. “Sunt probe care arată că mentolul din țigări îi face pe copii să fie mai atrași să fumeze și să devină astfel, în timp, fumători dependenți”, a declarat Deborah Arnott, directorul executive al ASH.

Până acum, se credea că țigările cu aromă de mentol sunt mai puțin periculoase și mult mai ușor de suportat dacă ești fumător începător. Totuși, studiile au arătat că pentru simplul fapt că mentolul le face mai ușor de consumat, ele devin cu atât mai periculoase. Un studiu al Școlii de Medicină din Atlanta, Statele Unite, a demonstrat că fumătorii de țigări cu aromă de mentol suferă de afecțiuni repiratorii mai grave decât fumătorii de țigări obișnuite.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net