A ţinut maşina pe cap pentru un record unic

Ultima actualizare:

    John Evans deţine nu mai puţin de 33 de performanţe  care i-au asigurat un loc în Guinness Book
John Evans deţine nu mai puţin de 33 de performanţe care i-au asigurat un loc în Guinness Book

Cartea Recordurilor (“Guin­ness World Records”) sărbătoreşte anul acesta 60 de ani de la apariţie. Cu acest prilej, a prezentat cele mai tari recorduri din toate timpurile care nu au mai putut fi depăşite.

Este omul cu cel mai puternic gât şi cele mai tari picioare din lume!

A ţinut pe cap 25  de cutii de vopsea
A ţinut pe cap 25 de cutii de vopsea

Britanicul John Evans, în vârstă de 70 de ani, susţine că acesta este secretul celor 33 de recorduri pe care le deţine pentru greutăţile uriaşe pe care a reuşit să le ţină pe cap mai mult timp decât orice pământean. Cel mai faimos record al său, pe care nimeni nu l-a putut întrece, este că a ridicat o maşină Mini Cooper, cu greutatea de 159,6 kilograme pe cap, pe care a ţinut-o în echilibru timp de 33 de secunde. Evenimentul a avut loc la 24 mai 1999, la Londra. Însă bărbatul, care are circumferinţa gâtului de  61 de centimetri, înălţimea de 2 metri înălţime şi cântăreşte155 de kilograme, deţine şi alte recorduri spectaculoase, cum ar fi ridicarea pe cap a 101 cărămizi, a 62 de cărţi, a 12 anevlope, 237 de halbe cu bere, două fete pe două biciclete şi multe alte greutăţi incredibile. Născut în Ilkeston, Derbyshire, Evans spune că a descoperit încă din copilărie că poate duce greutăţi mari pe cap. Prima sa performanţă a fost ridicarea pe cap a 24 de cărămizi sprijinite pe o masă în 1981, record pe care l-a îmbunătăţit până ce a ajuns la 101 cărămizi. De atunci, este invitat mereu la televiziuni din întreaga lume pentru a-şi demonstra puterea incredibilă. “Oamenii mă întreabă ce vârstă am şi sunt surprinşi când le spun că am împlinit 70 de ani. Toţi mă întreabă de când am început să ţin pe cap greutăţi atât de mari. Adevărul este că nu mai ştiu exact”, a povestit recordman-ul.

Iată cele mai ciudate performanţe din toate timpurile

Cea mai mare conopidă. Peter Glazebrook, 69 de ani, din Newark, Nottinghamshire este un grădinar amator care a izbutit să crească în grădina sa o conopidă uriaşă de 27,48 kg. Datorită acesteia, el a reuşit să intre în Cartea Recordurilor în 2014. Glazebrook se jură că a “hrănit” planta doar cu îngrăşăminte pe bază de potasiu şi cu multă dragoste. Conopida sa a depăşit cu 3 kg recordul deţinut la această categorie până anul trecut.

Cele mai mari tălpi. Venezuela. Jeison Orlando Rodriguez Hernandez, în vârstă de 20 de ani, are cele mai mari labe de picioare din lume. Talpa sa dreaptă măsoară 40.1 de centimetri, în timp ce talpa stângă are lungimea de 39.6 de centimetri. Din acaestă cauză nu îşi poate cumpăra decât încălţări pe comandă. El a descoperit că are tălpi mai mari decât ale oamenilor obişnuiţi la vârsta de 9 ani. Recordul lui Hernandez va apărea prima oară în ediţia aniversară din 2016 a Cărţii Recordurilor.

Cel mai lung păr de iepure. Franchesca din Morgan Hill,  California, este iepurele cu cel mai lung păr care măsoară 36.5 centimetri lungime. Este un iepure din rasa Angora, în vârstă de doi ani, foarte răsfăţat, de care stăpâna sa, Bety Chu, este foarte mândră. Femeia spune că îl hrăneşte mai mult cu morcovi şi crede că a ajuns la această performanţă fiindcă îi îngrijeşte cu atenţie blana în fiecare zi. Recordul său va apărea în ediţia din 2016 a Cărţii Recordurilor.

Cei mai mulţi dinţi. Vijay Kumar, în vârstă de 27 de ani, din Bangalore, este pământeanul cu cei mai mulţi dinţi din lume, 37. Are cu cinci dinţi mai mult decât numărul obişnuit de dinţi ai unui om, care are între 28 şi 32 de dinţi. “Oriunde aş merge, trebuie să am periuţa de dinţi la îndemână. Uneori dor, cum se întâmplă când îmi rămâne o sămânţă de chilli între ei. Însă, oricât de mult m-ar durea, sau de cât de multe ori îmi muşc limba, merită, ca să intru în Cartea Recordurilor”, spune indianul care va apărea în ediţia din 2016.

Cel mai bun câine portar de fotbal. Căţelul Purin din Chiba e cel mai bun câine portar din lume. El a apărat 14 goluri într-un minut, record care i-a reuşit anul acesta. Recordul anterior, de anul trecut, a fost de 11 mingi apărate într-un minut şi i-a aparţinut tot lui. Purin este un câine din rasa Beagle, în vârstă de 9 ani, căruia îi place la nebunie fotbalul, spune stăpânul său, Makoto Kumagai, care îl are de când s-a născut.

Cei mai înalţi soţi . Sun Mingming, de 33 de ani, şi Xu Yan, de 29 de ani, alcătuiesc cel mai înalt cuplu din lume cu înălţimile de 2,36 metri, el, şi 1,87 metri, ea. Împreună au înălţimea de 4, 23 metri! Căsătoriţi la 4 august 2013, amândoi sunt sportivi. Sun este baschetbalist, în timp ce Xu este jucătoare de handbal. S-au cunoscut în 2009 la Jocurile Naţionale şi vor intra prima oară în Cartea Redordurilor, ediţia din 2016.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net