TOP 10 fapte interesante despre casa de modă Dior

Ultima actualizare:

    foto: pinterest
foto: pinterest

În urmă cu 75 de ani, pe 16 decembrie 1946, un tânăr designer Christian Dior și-a deschis casa de modă într-un mic conac de pe strada pariziană Montaigne. Să ne amintim cum o mică casă de modă s-a transformat într-un imperiu, care, chiar și astăzi, se bucură de o autoritate incontestabilă în materie de stil și frumusețe.

1. Casa de parfumuri Dior a făcut mai multe descoperiri în domeniul obținerii esențelor de arome - în special esențele de crin și vanilie.2. Primul parfum creat de casa de modă a fost Miss Dior, care a fost lansat pentru prima dată în 1947.3. Unul dintre sloganurile mărcii a fost fraza: „Parfumul este atingerea finală a imaginii tale”. La mijlocul anilor 1950, compania avea aproximativ 900 de angajați.4.  De-a lungul istoriei existenței casei de modă Dior, marca a fost condusă de mai mulți designeri: Yves Saint Laurent, Marc Bohanou, Gianfranco Ferre, John Galliano și Raf Simons.

5. Prima colecție a lui Christian a fost lansată pe 12 februarie 1947 și a făcut mult zgomot. Pe lângă faptul că „noul aspect” a fost declarat un nou stil al epocii, Dior însuși a fost acuzat de risipă (aproximativ 40 m de țesătură au fost cheltuiți pe o rochie, ceea ce era un lux pentru Europa distrusă de război).6. Casa Dior a readus corsetul la modă. Potrivit mărcii, nu există modă fără corset.7. Christian Dior a fost primul care a folosit strasuri colorate în bijuteriile sale, la care a lucrat cu Daniel Swarovski în anii '50. Ulterior, în cadrul mărcii Dior, a fost deschis departamentul de bijuterii Dior Fine Jewellery.8. Designerii Casei Dior au creat mai întâi tradiția prezentărilor de modă sezoniere (iarna pentru vara viitoare și vara pentru iarna viitoare).


    foto: pinterest
foto: pinterest

9. Primele rujuri Dior au apărut în 1955, în nuanțe de roz și portocaliu, care contraziceau radical moda vremii.

10. După moartea lui Christian Dior în 1957, Yves Saint Laurent, care lucra deja pentru Dior, la vârsta de douăzeci și unu de ani, a devenit șeful casei de modă. Astfel, Yves a intrat în istorie ca cel mai tânăr director creativ al Dior. Primele sale colecții au fost foarte apreciate, în special rochia A-line din colecția Beat din 1959. În 1960, Saint Laurent a fost înrolat în armată și forțat să părăsească casa de modă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net