Top 5 religii necunoscute. Află în ce zeități mai cred unii oameni

Ultima actualizare:

    Care sunt zeitățile în care cred adepții celor mai necunoscute religiiSURSĂ FOTO: www.oneequalworld.com
Care sunt zeitățile în care cred adepții celor mai necunoscute religiiSURSĂ FOTO: www.oneequalworld.com

Am alcătuit un top cu cele mai ciudate religii necunoscute, dar care încă au un număr semnificativ de mare de adepți.

În top 5 religii necunoscute vă prezentă credințele unor oameni, credințe despre care cel mai probabil nu ați auzit prea multe fie pentru că sunt ținute secrete informațiile fie pentru că nu sunt atât de populare.

Wicca este una dintre acele religii necunoscute care există de relativ puțină vreme. A fost popularizată în 1954 de către un pensionar, fost funcționar public din Marea Britanie. În prezent, cei care urmează această religie sunt numiți wiccani. Religia se axează pe venerarea unei Zeițe și a unui Zeu.

Cei doi sunt considerați forțe opuse, complementare, asemenea teoriei Yin și Yang. Zeul este asociat cu natura, sălbăticia, sexualitatea, vânătoarea și ciclul vieții. Cu toate că nu este considerat a fi Satana, este o entitate asociată cu răul în cadrul religiei.

Zeița este în schimb văzută sub forma Zeiței Întreite, luând succesiv forma Fecioarei, a Mamei și a Bătrânei.

Religii necunoscute: Zoroastrism

Zoroastrismul își merită locul în top 5 religii necunoscute deoarece este o religie veche a popoarelor din Asia Centrală, Iran și Azerbaidjan care a rezistat până astăzi.

Religia se bazează pe învățăturile lui Zoroastru, care recunoștea ca divinitate pe Ahura Mazda, considerat de Zoroastru ca unic creator.

Principiile acestei religii sunt egalitatea în drepturi indiferent de rasă sau religie, respect față de formele de viață, ecologia, munca grea și caritatea și fidelitatea familiei.

Religii necunoscute: Asatru

Asatru este reînvierea religiei pre-creștine a popoarelor germanice. În Islanda, Norvegia și Danemarca, asatru este recunoscută de către stat, comunitățile religioase putând să oficializeze căsătorii legale, să primească donații și să beneficieze de scutiri de taxe. Asatru este o religie reconstruită pe baza a două culegeri de texte Edda din secolele XIV – XVI.

Principalele valori morale ale acestei religii necunoscute sunt curajul, onoarea, ospitalitatea, independența și libertatea, individualitatea și responsabilitatea, hărnicia și perseverența, loialitatea și respectarea strămoșilor.

Religii necunoscute: Jainism

Jainismul este una dintre cele mai vechi religii necunoscute din lume. Are rădăcinile în India antică și preistorică. Comunitatea jainistă are o influență remarcabilă în India chiar și în zilele nostre, în ciuda numărului restrâns.

Jainiștii cred că fiecare om este responsabil pentru faptele sale și că toate ființele au un suflet etern, numit jiva, care este supus ciclului de reîncarnări. În această religie toate sufletele sunt egale pentru că toate au potența de a se elibera de reîncarnare.

Religii necunoscute: Cao Dai

Cao Dai este o religie practicată în Vietnam. A fost fondată de un funcționar vietnamez sub administrația franceză, în anul 1926, după o revelație divină. Simbolul acestei religii este ochiul lui Dumnezeu încadrat de un triunghi. Credincioșii acestei religii necunoscute afirmă că au trăit revelații de la dugurile unor defuncți precum: Iisus, Mahomed, Lenin sau Shakespeare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net