Business Insider şi-a actualizat clasamentul caselor regale în funcţie de averile deţinute. Deloc surprinzător, cei asiatici au averi fabuloase. Topul celor mai bogaţi regi din lume.


Business Insider şi-a actualizat clasamentul caselor regale în funcţie de averile deţinute. Marile dinastii europene, care au secole de istorie în spate, pălesc din acest punct de vedere în faţa unor suverani îndepărtaţi, după cum arată publicaţia americană, scrie adevarul.ro.

Topul celor mai bogaţi regi din lume

Regele Thailandei este considerat cel mai bogat suveran din lume, cu o avere estimată la peste 26 de miliarde de euro. El deţine terenuri şi acţiuni în diverse companii prin intermediul Crown Property Bureau.

Regele Arabiei Saudite ar dispune de circa 16 miliarde de euro, iar emirul din Abu Dhabi de circa 13,3 miliarde de euro.

Principele Hans Adam al II-lea al Liechtensteinului este cel mai bogat suveran european, cu o avere estimată la 4,4 miliarde de euro.

Este urmat în top trei Europa de marele duce Henric al Luxemburgului, cu 3,55 de miliarde de euro şi prinţul Albert al II-lea de Monaco, cu 887 de milioane de euro.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află pe locul patru în topul celor mai bogaţi suverani din Europa, cu o avere estimată între 443 şi 532 de milioane de euro.

regina elisabeta a II-a foto_gettyimages-1154757178.jpg

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are o avere estimată între 443 şi 532 de milioane de euro
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are o avere estimată între 443 şi 532 de milioane de euro
Foto: gettyimages

Urmează Willem-Alexander al Ţărilor de Jos, cu 171-266 milioane de euro.

În top zece Europa se mai află Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, cu 62 de milioane de euro, Margrethe II a Danemarcei, cu 35,5 milioane de euro, Harald al V-lea al Norvegiei, cu 26,6 milioane de euro, Felipe al VI-lea al Spaniei, cu 17,75 de milioane de euro şi Philippe al Belgiei, cu 12,5 milioane de euro.

Cel mai bogat om din toate timpurile este considerat tot un suveran. Este vorba de Mansa Musa, un rege vest-african din secolul XIV cu o avere estimată la echivalentul a peste 350 de miliarde de euro în prezent.

Citește și

Camilla, soţia prinţului Charles, împlineşte 72 de ani. Cum și-a spălat proasta reputaţie de spărgătoare de casă a prinţesei Diana

Prinţul Charles: «Camilla ar putea deveni Regina Angliei» VIDEO

 
 
Loading...
Citeste tot despre: