Tot ce trebuie să ştiţi despre nunta regală

Ultima actualizare:

    Peste două miliarde  de oameni au urmărit  nunta anuluiFotografii: guliver/Gettyimages/splashnews/Hepta/epa
Peste două miliarde de oameni au urmărit nunta anuluiFotografii: guliver/Gettyimages/splashnews/Hepta/epa

Întreaga planetă a aşteptat cu sufletul la gură nunta dintre Prinţul Harry (33 de ani) şi Meghan Markle (36 de ani). Zeci de mii de turişti din toată lumea au invadat Regatul Unit pentru a participa la acest eveniment istoric. 2.640 de oameni din popor au avut privilegiul de a intra în Castelul Windsor pentru a fi alături de miri. Dintre aceştia, 1.200 au fost aleşi personal de Harry şi Meghan.

Conform tradiţiei, mirii au venit separat la Capela St. George, din Windsor. Invitaţii şi membrii familiei regale au sosit între 9.30 şi ora 11.00. Prinţul William a venit mai devreme (în jurul orei 10.00) pentru a-l ajuta pe fratele lui mai mic. Slujba din capelă a fost făcută de Episcopul David Conner, iar jurămintele celor doi miri au fost oficiate de Arhiepiscopul de Canterbury. Pe lista invitaţilor apropiaţi celor doi au figurat nume ca George Clooney şi Amal, Victoria şi David Beckham, Elton John şi David Furnish, Oprah Winfrey şi Serena Williams cu soţul său.

simeon stalpnicul png

Printre oamenii „din popor” invitaţi personal de Harry şi Meghan, îl amintim pe veteranul de război Philip Gillespie, de 30 de ani, din Ballymena care şi-a pierdut un picior în luptele din Afghanistan. În biserică, au intrat doar 600 de persoane, pentru că nunta a fost gândită să fie mai restrânsă decât cea a Prinţului William din 2011, când la ceremonii au venit 1.900 de oameni. Printre nuntaşi s-a aflat şi soacra mică, Doria, mama lui Meghan, care a plâns de emoţie.  Prinţul Charles a condus mireasa la altar. Conform tradiţiei, cuplul princiar a făcut un tur de onoare pentru a-i saluta pe supuşi la scurt timp după ce au spus „Da” în faţa altarului. Turul s-a desfăşurat în caleşti trase de şase cai din rasa Windsor Greys pe ruta Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road şi Albert Road. Străzile au fost închise de vineri seara, începând cu ora 22.00 şi verificate în detaliu de agenţii de pază. Cuplul princiar a defilat apoi pe jos în drum spre Castelul Windsor.

Fotografiile de nuntă au fost realizate de Alexi Lubomirski, iar tortul mirilor a fost realizat de chef Claire Ptak, de la patiseria Violet, din Londra şi a costat 50.000 de lire sterline. Recepţia a fost găzduită de socrul cel mare la Frogmore House, unde Prinţul Charles a făcut onorurile. Prinţişorul George şi sora lui Charlotte au confiscat toate privirile fiind catalogaţi din start „cei mai drăgălaşi din alaiul de nuntaşi”. Prinţul William a trebuit să plece de la nunta fratelui său pentru a vedea finala cupei Angliei, dintre Manchester United şi Chelsea, care a început la 19.15 (ora locală). Pe durata festivităţilor, au fost în alertă maximă peste 5.000 de agenţi de ordine şi trupe de intervenţie. Evenimentul a fost monitorizat cu ajutorul dronelor, dispozitivelor ANPR (recunoaştere automată a plăcuţelor de înmatriculare) şi vehiculelor antipersonal (dispozitive auto de mare tonaj care blochează orice maşină încearcă să intre în mulţime). Cei doi tineri căsătoriţi vor merge în luna de miere în Namibia, într-un safari, însă numai atunci când le va permite programul. 

Mama miresei, Doria Ragland (care e profesoară de yoga în Los Angeles) a beneficiat de un regim de protecţie şi pază demn de înalţi demnitari de stat. Invitaţii au fost transportaţi în limuzine Bentley, Rolls-Royce şi Daimler blindate şi cu geamuri antiglonţ. Presa britanică a estimat la 32 de milioane de lire sterline cheltuielile aferente evenimentului, însă încasările din suveniruri şi drepturi de televizare au fost mult mai mari. 

Peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzi să-i vadă pe miri

simeon stalpnicul png

O operaţiune masivă a forțelor de ordine a avut loc în Windsor, unde, ieri, a avut loc nunta din capela St George. Peste 100.000 de persoane au ieșit pe străzi în speranţa de a-i vedea măcar în treacăt pe mire şi mireasă. Numeroși turiști au sosit de mai multe zile în oraș în acest scop. Mulți și-au petrecut mai multe nopţi în frig, afară, în așteptarea nunții anului. A fost o mare provocare pentru poliție pentru a asigura ordinea și a nu umbri evenimentul.  S-au cheltuit peste 29,7 milioande lire sterline pentru securitate. Înainte de nuntă, prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, şi-au petrecut noaptea separat. În timp ce prinţul Harry l-a avut alături pe fratele lui, prinţul William, la hotelul Coworth Park, Meghan şi mama sa, Doria Ragland, au stat la hotelul Cliveden House. După nuntă, prinţul Harry şi soţia sa, Meghan au primit titlurile de Duce şi Ducesă de Sussex.

Harry, al şaselea în linia succesiunii la tron

simeon stalpnicul png

Conform tradiţiei, urmaşii primului născut din familia regală trec înaintea unchilor sau mătuşilor lor în linia succesorală la tron. Astfel, Prinţul Harry ocupă în prezent poziţia a şasea în linia succesiunii la tronul Regatului Unit. Bunicul său, Prinţul Charles va fi întronat în locul Reginei Elisabeta a II-a, apoi va urma Prinţul William. Prinţişorul George, de patru ani este pe poziţia a treia, urmat de prinţesa Charlotte şi de Prinţul Louis de Cambridge. Abia după Louis urmează Harry.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net