Tragedie cu 6 morţi şi peste 70 de răniţi lângă Washington! Un tren a deraiat peste autostradă

Ultima actualizare:

    Zeci de echipaje de pompieri, poliţişti şi paramedici au intervenit prompt
Zeci de echipaje de pompieri, poliţişti şi paramedici au intervenit prompt

Scene de coşmar în apropiere de DuPont, statul american Washington, după ce un tren Amtrak ce transporta 78 de pasageri şi 5 angajaţi Amtrak a deraiat. Cinci dintre vagoanele care au zburat de pe şine au căzut peste câteva maşini care se deplasau pe autostrada Interstate 5. Salvatorii au fost îngroziţi când au intrat într-un dintre vagoanele căzute pe carosabil. "Sunt mulţi morţi aici! Nu se mai poate face nimic pentru ei!", a declarat unul intre salvatori pentru CNBC. Conform unui post de televiziune local 6 oameni au murit...

Accidentul feroviar a avut loc în jurul orei locale 7.40, când autostrada I-5 era plină cu navetiştii ce se îndreptau către serviciu şi de familiile care mergeau către Târgul de Crăciun. Trenul 501 de mare viteză a zburat de pe şine la prima sa cursă pe traseul Seattle-Portland, după ce a fost refăcut un segment de infrastructură de aproximativ 35 km. Cinci dintre vagoane au zburat de pe şină chiar în dreptul unui pod care traversa autostrada, aterizând printre maşini. Conform surselor din cadrul biroului Şerifului din Pierce County, 22 de persoane aflate în autovehicule în momentul tragediei au fost transportate cu răni uşoare la cinci spitale din apropiere. Deazastru a fost însă în interiorul garniturii de tren. Într-unul dintre vagoane salvatorii au descoperit o imagine desprinsă din filmele de groază. Coliziunea a avut loc la viteza de 130 km/h aşa că mulţi dintre pasageri au fost practic striviţi între scaune şi de tavanul vagonului. Șase răniți se află în stare critică, medicii fiind rezervați în privința șanselor de supraviețuire.


    Garnitura de tren se deplasa cu 100 km/h pe acea porţiune de drum
Garnitura de tren se deplasa cu 100 km/h pe acea porţiune de drum

Trenul de viteză rula cu peste 130 km/h în acea porţiune. Mecanicul făcea acest lucru pentru a respecta în premieră absolută un regim de deplasare specific trenurilor de mare viteză. Echipajele de pompieri, poliţişti şi paramedici au ajuns la 8.15-8.30 la faţa locului. Pasagerul Chris Karnes a declarat pentru postul de televiziune KIRO că cel puţin şapte vagoane au fost aruncate de pe șine. Trei vagoane au rămas suspendate deasupra autostrăzii. ”S-a auzit un bufnet înfundat, trenul mergea foarte repede și apoi s-a declanșat Iadul. Ne-am trezit aruncați în aer și am auzit o explozie îngrozitoare și zgomot de fiare contorsionate. Din interiorul carcasei de metal se auzeau țipete. Apoi totul s-a oprit brusc. M-am târât afară din tren și... Nu mai puteam face nimic pentru cei care se aflau înăuntru”, a declarat pentru CNBC unul dintre supraviețuitori. Noul traseu de mare viteză ar trebui să realizeze călătoria între Seattle şi Portland în 3 ore şi 20 de minute. Până la reabilitarea porţiunii de cale ferată aceeaşi călătorie dura aproape 5 ore. 

Președintele Donald Trump și-a declarat regretul pentru tragedie. Mii de americani s-au dus la centrele specializate pentru a dona sânge. O comisie din partea căilor ferate americane a anunțat că va ancheta incidentul și că, în cazul unei erori umane, ”cel găsit vinovat va plăti”. Bilanțul deceselor poate crește din clipă în clipă, anunță autoritățile.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net