Regina Elisabeta a II-a este cel mai vârstnic monarh din lume și regina cu cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit. Vineri, 21 aprilie, Elisabeta a împlinit 91 de ani.


Ca în fiecare an, aniversarea zilei de naștere a Reginei Marii Britanii este celebrată prin 41 de salve de tun în Hyde Park și alte 62 în Turnul Londrei, dar suverana obișnuiește să sărbătorească această zi în familie, departe de ochii publicului, precizează Reuters.

regina.jpg

regina elisabeta printul philip
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip
Foto: Getty

Elisabeta s-a născut pe 21 aprilie 1926, pe Strada Bruton, în centrul Londrei, pe vremea când Calvin Coolidge era președintele Statelor Unite ale Americii, iar Iosif Stalin tocmai preluase puterea în Uniunea Sovietică. Elisabeta urma să devină regină în 1952, când a împlinit 25 de ani. De atunci, o mulțime de lucruri s-au schimbat în întreaga lume, pe toate planurile existenței, politic, social, economic, științific, dar timpul nu a schimbat și felul plăcut de a fi al Reginei.

regina elisabeta

În ciuda vârstei sale impresionante, participă în continuare la multe evenimente care fac partea din îndatoririle sale regale și chiar a fost apreciată pentru responsabilitatea de care dă dovadă. Sunt membri mai tineri în Familia Regală care nu sunt atât de „harnici” ca Elisabeta.

Ziua de 21 aprilie este așadar sărbătorită de suverană în privat, urmând ca o festivitate grandioasă organizată în cinstea sa să aibă loc în una iunie, unde va putea participa desigur și publicul.

 

 
 
Loading...