Tratament pentru coronavirus: chinezii spun că anticorpii sunt ”cheia”

Ultima actualizare:

În plină pandemie de coronavirus, toți specialiștii și cele mai prestigioase instituții de cercetare sunt într-o cursă contra cronometru pentru găsirea unui medicament care să trateze boala Covid-19, provocată de virusul ucigaș. O echipă de cercetători chinezi spunecă, în tratamentul pentru coronavirus, anticorpii sunt cheia.

O echipă de oameni de ştiinţă din China a anunţat că a izolat mai mulţi anticorpi pe care îi consideră "extrem de eficienţi" în lupta contra virusului SARS COV 2. Conform cercetătorului Zhang Linqi, de la UniversitateaTsinghua din Beijing, acești anticorpi blochează capacitatea noului coronavirus de a pătrunde în celule, scrie New York Post, citând agenția Reuters. Astfel, medicamentele produse din astfel de anticorpi ar fi mult mai eficient în comparație cu alte metode încercate în prezent, inclusiv plasma, a cărei utilizare este limitată de grupa de sânge.

Cercetările au început în luna ianuarie, atunci când în China începea să „explodeze” numărul de cazuri de îmbolnăviri cu un nou și misterios coronavirus, care a avut ca punct de plecare o piață din provincia Wuhan. Echipa lui Zhang, împreună cu alți medici din cadrul Spitalului 3 al Poporului din Shenzhen a început să analizeze anticorpi din sângele prelevat de la pacienţii vindecaţi de COVID-19. Au izolat 206 anticorpi care au demonstrat o capacitate "puternică" de a se lega cu proteinele virusului. Au urmat teste pentru a observa dacă s-ar putea preveni pătrunderea virusului în celule, a mai explicat Zhang.

Patru dintre primii 20 de anticorpi testați au fost capabili să blocheze pătrunderea virusului, iar dintre aceştia doi s-au descurcat "extrem de bine". Echipa de cercetători se concentrează în prezent la identificarea celor mai puternici anticorpi. Dacă totul merge bine, dezvoltatorii interesaţi i-ar putea produce în masă pentru testare clinică, mai întâi pe animale şi apoi pe oameni.

”Importanța anticorpilor a fost dovedită în medicină de zeci de ani. Ei pot fi folosiți în tratarea cancerului, bolilor autoimune sau a celor infecționate”, este de părere specialistul chinez. Cu toate acestea, mai sunt foarte mulți pași de făcut până când un astfel de medicament să poată fi produs, avertizează alți specialiști. ”Cu atât avem mai mulți candidați, cu atât vom găsi mai repede cea mai bună variantă de tratament contra coronaviruslui”, este de părere expertul în boli infecțioase de la Universitatea din Hong Kong, Ben Cowling. În condițiile în care un astfel de tratament este definitivat și aprobat, și autoritățile din România trebuie să fie pregătite să proceseze plasma.

Până astăzi, 3 aprilie, peste un milion de pacienți din toată lumea au fost diagnosticați cu Covid-19 și s-au înregistrat peste 53.000 de decese. Circa 210.000 persoane au fost declarate vindecate. În România, numărul total de cazuri a trecut de 2.700, cu 116 decese înregistrate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net