Trei persoane arestate în Italia, după accidentul de telecabină. Frânele ar fi fost blocate în mod intenționat

Ultima actualizare:

    Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu Foto: Twitter/ Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico
Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu Foto: Twitter/ Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico

Noi detalii șocante ies la iveală, după tragedia de duminică (23 mai), în care au murit 14 oameni. Trei persoane au fost arestate, în noaptea de marți spre miercuri (26 mai). Măsura a fost luată după ore de audieri despre cauza care a dus la căderea de la înălțime a cabinei de teleferic. Fotografiile realizate la locul accidentului arată că sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină, pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.

Luigi Nerini (56 de ani), directorul companiei Ferrovie del Mottarone care administrează telecabina, Gabriele Tadini și inginerul Enrico Perocchio au fost arestați. Încadrarea juridică s-a schimbat: la infracțiunea de omor a fost adăugată agravanta legată de eliminarea intenționată a măsurilor de precauție împotriva accidentelor de muncă când aceasta duce la un dezastru, scrie Digi24.ro. Ancheta a stabilit anomalii ale sistemului de frânare de urgență.

Din fotografiile realizate de anchetatori după producerea accidentuluise vede cum sistemul de frânare de urgență părea să fi fost modificat. A fost fixată o menghină care a blocat frânele, iar ea a fost lăsată deliberat acolo până la noi reparații. 

Sistemul avea în mod evident unele anomalii și ar fi necesitat reparații substanțiale, a spus procurorul. Anchetatorii spun că acea menghină nu a fost înlăturată, iar directorul companiei care administrează telecabina știa de ea. Când cablul s-a rupt, frâna de urgență nu a funcționat.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net