Trei pisici și un câine, infectați cu noul coronavirus în Olanda

Ultima actualizare:

    Specialiștii recomandă să nu îmbrățișăm animelele de companie dacă prezentăm simptomele infectării cu coronavirusfoto: Shutterstock
Specialiștii recomandă să nu îmbrățișăm animelele de companie dacă prezentăm simptomele infectării cu coronavirusfoto: Shutterstock

Vești pesimiste pentru iubitorii de animale. Patru animale de companie din Olanda - un câine şi trei pisici - au fost infectate cu noul coronavirus, a raportat vineri postul de televiziune RTL, care îl citează pe ministrul Agriculturii din această ţară. Sfatul specialiștilor este, dacă aveți simptome de Covid-19, să nu vă îmbrățișați animalul de companie.

"Toate dovezile arată că aceste animale au fost infectate de stăpânii lor", a declarat Carola Schouten, citată de RTL, potrivit Agerpres, preluat de Hotnews. "Aşadar, dacă sunteţi bolnavi, nu vă îmbrăţişaţi pisica sau câinele", a adăugat ea.

Alte infecţii detectate la animale au fost raportate ocazional în mai multe regiuni ale lumii în timpul actualei pandemii de COVID-19.

Institutul Naţional pentru Sănătate din Olanda afirmă că riscul ca animalele de companie să îi infecteze pe oameni este foarte mic.

Medic veterinar: ”Factorul principal al răspândirii virusului e contactul strâns”

La sfârşitul lui februarie, CNN anunţa că un câine din Hong Kong a fost plasat în carantină după ce rezultatele testelor au identificat prezenţa coronavirusului în organismul său. Stăpânul câinelui făcuse boala, iar animalul său de companie nu avea simptome, dar era purtător. Astfel, medicul veterinar Daniel Lescai recomandă să protejăm, preventiv, şi animalele de companie. „Ne aducem aminte că virusul H1N1 a fost descoperit şi la animale, în câteva cazuri. Factorul principal al răspândirii virusului e contactul strâns. Coabitarea strânsă pe perioade lungi de timp favorizează trecerea unui agent microbian de la o specie la alta”.

Citește și:

Ce este pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China

În ce situaţii pot face gripă animalele de companie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net