Declarații șocante! Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat luni (1 iunie) că va trimite armata în stradă pentru a opri protestele din Washington şi a promis că va face acelaşi lucru şi în alte oraşe, dacă primarii şi guvernatorii nu reuşesc să recâştige controlul asupra străzilor. Manifestațiile au început după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare neînarmat aflat în arestul poliției, ucis de un polițist alb.


“Primarii şi guvernatorii trebuie să instituie o prezenţă copleşitoare a forţelor de ordine, până când violenţele vor fi oprite”, a declarat Trump din grădina Casei Albe, în timp ce protestatarii erau dispersaţi cu gaze lacrimogene.

”Dacă un oraş sau un  stat refuză să ia măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi bunurile locuitorilor lor, atunci voi desfăşura armata SUA şi voi rezolva rapid problema în locul lor”, a avertizat Trump, potrivit news.ro.

Preşedintele Donald Trump a cerut luni statelor americane să combată protestele violente care au cuprins oraşele, spunând că oficialii ar trebui ”să domine” şi să aresteze oameni pentru a restabili ordinea, după o a şasea noapte consecutivă de acte de vandalism şi jafuri, potrivit relatărilor din presă, transmite Reuters.

Locuitorii şi proprietarii de afaceri din oraşe, de la New York şi până la Santa Monica, California, au petrecut ziua de luni curăţând geamurile sparte şi făcând bilanţul pagubelor, după noile ciocniri violente între protestatarii care contestă inegalităţile rasiale şi poliţie.

George Floyd a murit în urma asfixierii

George Floyd a murit ca urmare a asfixierii (lipsei de oxigen), conform unei autopsii independente. El decedat după ce poliţiştii din Minneapolis au exercitat presiune pe gâtul şi spatele său, se arată în autopsia realizată de medicii angajaţi de familia lui Floyd. Medicii au concluzionat că moartea lui George Floyd poate fi încadrată la omucidere.

La prima autopsie, efectuată de Hennepin County Medical Examiner, s-a arătat că moartea lui Floyd a fost provocată de mai mulţi factori, între care hipertensiune şi consum de droguri.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: