Marți,19 septembrie, Președintele american Donald Trump a luat cuvântul pentru prima dată în cadrul unui consiliu al Națiunilor Unite. Trump a vorbit despre importanța mobilizării tuturor statelor componente NATO pentru a opri acțiunile violente ale statului nord coreean.


Potrivit independent.co.uk , Donald Trump a ținut un discurs în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite și a mărturisit că America nu are altă opțiune decât să distrugă Coreea de Nord în totalitate dacă aceasta continuă să trimită rachete spre Japonia și Insula Guam din Oceanul Pacific, care găzduiește o bază militară americană. Într-un mesaj pe care l-a scris pe pagina personală de Twitter, cu câteva zile în urmă, Donald Trump a vorbit despre acțiunile liderului nord coreean, catalogându-le ca o cale sigură către autodistrugere. „Băiatul-rachetă se află într-o misiune de suicid atât față de propria persoană, cât și față de regimul pe care îl slujește, a fost mesajul lui Donald Trump. „ Întotdeauna voi pune America pe primul loc, așa cum și voi, liderii ai celorlalte țări membre NATO, a-ți face pentru patria voastră. Voi apăra interesele Americii mai presus de orice altceva. Este în interesul tuturor să colaborăm pentru constuirea unui viitor în care toate națiunile vor fi prospere și în siguranță”, a adăugat președintele Statelor Unite ale Americii.

Discursul lui Trump, în special partea în care a abordat problema Coreei de Nord, a dat dovadă de o retorică cel puțin jenantă, a afirmat doctorul Stephan Sideman, un expert lingvistic al Universtății din Canada.  „A fost un discurs greșit, într-un moment greșit și, mai ales adresat unui public neadecvat”, a susținut profesorul Sideman.

 

 
 
Loading...