Trupurile celor doi români decedați în Grecia vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare

Ultima actualizare:

    Așa arată stațiunea Halkidiki azi, 12 iuliefoto: AFP
Așa arată stațiunea Halkidiki azi, 12 iuliefoto: AFP

Ministerul Afacerilor Externe vine noi cu precizări în urma tornadei devastatoare din Grecia, care ucis doi români, o femeie de 54 de ani și pe fiul ei de 8 ani. Reprezentanţii Consulatului General sunt în legătură cu membrii familiei celor două persoane decedate în furtună şi acordă asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor privind repatrierea trupurilor neînsufleţite şi eliberarea documentelor necesare şi a certificatelor de deces. Repatrierea va avea loc la începutul săptămânii viitoare. În rândul persoanelor accidentate se află și un român, care este însă în afara oricărui pericol, urmând să fie externat azi, 12 iulie.

”Reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la unitatea medicală unde este internat cetăţeanul român rănit, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la starea sa de sănătate. În urma discuţiilor cu reprezentanţii spitalului, a rezultat faptul că acesta se află în afara oricărui pericol şi urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi”, a transmis, vineri, MAE, potrivit News.ro. Sursa citată anunță că trupurile celor două persoane decedate în urma tornadei care a lovi nordul Greciei vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare, după ce vor fi obţinute toate documentele necesare.


    foto: AFP
foto: AFP

Instituția reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. În plus, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076. MAE raminteşte, de asemenea, că pentru zona afectată este în vigoare o atenţionare de călătorie „Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale”, valabilă până la data de 12 iulie 2019.

Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, în urma unei furtuni violente care a avut loc, miercuri noapte (11 iulie), în Halkidiki, Grecia.

Citește și:

VIDEO Imaginile terorii. Tornada din Grecia a făcut ravagii și a măturat totul totul în cale

Halkidiki. Cum arată staţiunea grecească după ce furtuna a măturat tot ce i-a ieşit în cale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net