Tumultuoasa viață amoroasă a lui Einstein: era avid după sex și a avut zece amante

Ultima actualizare:

    Albert Einstein a avut o viață amoroasă tumultuoasă, plină de aventuriFoto: Getty
Albert Einstein a avut o viață amoroasă tumultuoasă, plină de aventuriFoto: Getty

Istoria îl consemnează pe Albert Einstein ca unul dintre cei mai mari savanți ai lumii, omul cu una dintre cele mai luminate minți pe care le-a putut oferi umanitatea, un adevărat vizionar și un model de urmat pentru mulți tineri savanți. puțini știu însă că în viața sa intimă era și un mare cuceritor.

A fost realizat un serial biografic al celebrului om de știință, intitulat „Genius” (Geniul), care pretinde că s-ar baza nu doar pe adevărul istoric, ci și pe jurnalul său personal, de unde s-au putut afla multe detalii picante despre viața sa amoroasă.

Se spune că femeile erau topite după „gura sa senzuală”, „Umerii largi” ți „părul des și ondulat” și însăși Marilyn Monroe s-ar fi îndrăgostit de șarmul savantului. La o cină, aceasta i-ar fi șoptit la ureche: „Vreau să vă port copilul. Cu felul în care arăt eu și cu inteligența dumneavoastră, va fi un copil perfect”. La auzul acestor vorbe, Einstein i-ar fi replicat: „Dar dacă ar fi fost felul în care arăt eu și inteligența ta?”, precizează The Sun.

Îb serialul în care rolul principal este jucat de actorul Geoffrey Rush este pus accentul și pe latura intimă a savantului. Poate că avea o gândire briliantă și era capabil să înțeleagă nuanțele fisiunii nucleare, dar era foarte rece și mereu în căutare de plăceri sexuale neobișnuite. Îi plăcea să flirteze și se spune că  a avut zece amante, fiind un soț dur și un tată distant.


    A avut două soții și vreo zece amanteFoto: Getty
A avut două soții și vreo zece amanteFoto: Getty

„Viața intimă a lui Einstein era mult mai complicată și mai dramatică decât mi-am imaginat. Iubea viața și femeile și chiar simțea că există o forță energetică în univers”, a mărturisit regizorul serialului.

Unul dintre apropiații lui einstein spunea despre savant că „în preajma femeilor era ca un magnet pus lângă pilitura de fier”. Abilitatea sa de cuceritor a început să se manifeste prin 1896, când a părăsit Germania și s-a mutat la Zurich, în Elveția. Pe atunci avea doar 17 ani și mersese acolo pentru a studia matematica și fizica. S-a îndrăgostit de singura fată din clasă, timida unguroaică Mileva Maric, care era cu patru ani mai mare decât el și șchiopăta de-un picior.

Când se afla în vacanță cu mama sa, adolescentul Einstein cocheta cu foarte frumoasa fiica de 17 ani a unui hangiu, pe nume Anneli Schmidt. Când a plecat din Zurich, Mileva l-a anunțat că rămăsese însărcinată cu el. Fiica lor ilegitimă s-a născut în ianuarie 1902, dar nu se cunosc prea multe detalii despre ea. Fie a fost dată spre adopție, fie a a murit de micuță din cauza scarlatinei.

Abia peste șase ani, când Einstein și-a găsit un loc de muncă la Universitatea din Bern s-a căsătorit cu Mileva. Au mai avut împreună doi băieți, pe Hans Albert și pe Eduard, care a fost diagnosticat cu schizofrenie la vârsta de 20 de ani. Tânărul savant amorez n-a rămas în patul soției sale prea mult timp. „Oamenii sunt ca biciletele. Ei continuă să-și mențină echilibrul atât timp cât continuă să se miște”, acesta era motto-ul după care își trăia Einstein viața.


    A fost un cuceritor încă de tânărFoto: Getty
A fost un cuceritor încă de tânărFoto: Getty

În 1912 începuse o aventură cu o verișoară de gradul întâi care abia divorțase, pe nume Elsa Lowenthal, o blondină care avea doar o fărâmă din intelectul savantului, dar avea un corp atrăgător, exact ce-i lipsea Milevei. Într-o scrisoare îi spunea Elsei că soția sa era o „creatură neprietenoasă și lipsită de umor”, iar într-o altă scriere îi zicea: „Îmi tratez soția ca pe un angajat pe care nu-l pot concedia.”

Mariajul lor începea să se destrame treptat. În 1914 îi scrisese o notă memorabilă în care îi spunea că trăiesc împreună doar de dragul copiilor, dar îi cerea să păstreze curățenia, să-i servească masa de trei ori pe zi și să vorbească doar atunci când îi spunea el. În plus, o asigura să nu se mai aștepte la relații intime. Divorțul i-a permis apoi lui Einstein să se însoare cu Elsa, care avea 44 de ani.


    Era un soț dur și un tată distantFoto: Getty
Era un soț dur și un tată distantFoto: Getty

Lucrurile deveneau tot mai „picante”. Pe când avea 47 de ani, savantul a început să observe cât de atrăgătoare deveniseră fiica de 20 de ani a Elsei și a anunțăat că se va căsători cu ea. După patru ani ai celui de-al doilea mariaj, Einstein începuse să flirteze și cu Betty Neumann, nepoata unui prieten care lucra pentru el ca secretară. Pe măsură ce faima sa creștea datorită descoperirilor sale, creștea și tendința sa de a avea aventuri cu cât mai multe femei. În 1936, Elsa a murit.

În anul 1933, Einstein a părăsit Germania și s-a mutat în Statele Unite din cauza venirii la putere a lui Hitler (savantul era evreu). Deși la acea vreme avea deja 60 de ani, începuse o altă aventură cu soția unui sculptor rus. Cu ea, lucrurile s-au complicat puțin pentru că femeia se dovedise a fi spion sovietic.

„Când un bărbat stă o oră în compania unei fete drăguțe, momentul parcă ar dura doar un minut. Dar pune-l să stea pe o sobă fierbinte timp de un minut și va părea că durează o oră. Asta e relativitate.”

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net