Fanaticii religioși din Iran au luat decizia de a scoate în afara legii frizurile „homosexuale” și „sataniste”. Autoritățile au interzis coafurile excentrice, speriați că tunsorile cu „țepi” ciufuliți vor încuraja homosexualitatea sau satanismul.


Regimul a mai interzis în trecut și părul strâns în „coadă de cal” și o coafură unde părul este tuns în partea din față și în lateral, dar la spate este lăsat mai lung, dar tinerii rebeli au continuat să poarte tunsori extravagante.Tratamentele de înfrumusețare, inclusiv bronzatul și epilatul, au fost, de asemenea, scoase în afara legii, potrivit Mirror.co.uk.

Orice frizerie care tunde părul în stilul satanist va fi aspru pedepsit și i se va ridica licența”, a declarat Mostafa Govahi, liderul Uniunii Frizerilor din Iran. „Tatuajele, tratamentele la solar și pensatul sprâncenelor sunt, de asemenea, interzise”, a mai adăugat el.

Autoritățile islamice au o reputație bine conturată în ceea ce privește reglementările strice pentru bărbații și femeile care imită tendințele vestice. „Nu voi permite astfel de stiluri vestice atât de greșite atât cât sunt în această poziție (lider al Uniunii Frizerilor din Iran, n.r.)”, a declarat Govahi.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: