Turcia iese din lockdown-ul naţional. Restricţiile de zi pe timpul săptămânii, ridicate

Ultima actualizare:

    Turcia a fost în lockdown naţional timp de două săptămânifoto: AFP
Turcia a fost în lockdown naţional timp de două săptămânifoto: AFP

Turcia va începe relaxarea carantinei generalizate, începând de luni, și va permite circulația pe timp de zi. Circulația pe timp de noapte și în weekend va rămâne, însă, restricționată, au anunțat autoritățile de la Ankara, citate de Reuters.

Anunțul a fost făcut de președintele țării, Recep Erdogan, care a spus vineri (14 mai) că restricțiile vor fi relaxate gradual. Carantina generală a fost impusă în Turcia în urmă cu peste două săptămâni pentru a opri un val puternic de infectări cu coronavirus, potrivit digi24.ro.

Conform autorităților turce, restricțiile vor fi relaxate mai semnificativ începând cu luna iunie.  Până în data de 1 iunie, turcii vor trebui să rămâne în case între orele 21:00 și 5:00 pe zilelor săptămânii, iar în weekend, aceleași restricții sunt valabile toată ziua, cu excepția urgențelor.

11.000 de cazuri pe zi, după carantină

Turcia a accentuat restricțiile după ce numărul de cazuri zilnice a început să depășească 60.000 în aprilie, una dintre cele mai ridicate din lume. Numărul deceselor depășea 400 de pe zi. După impunerea carantinei, numărul de cazuri zilnice s-a micșorat puternic, ajungând la aproximativ 11.000 pe zi, dar totuși peste limita de 5.000 pe care Erdogan și stabilit-o la începutul carantinei.

În jur de 10,8 (13% din populația țării) milioane de oameni au fost vaccinați complet, în Turcia, iar 14,9 milioane au fost imunizați doar cu prima doză de ser.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net