Turiștii români care vor să intre în Belgia trebuie să completeze acest formular online, de la 1 august

Ultima actualizare:

    Începând cu 1 august, turiștii români care vor să intre în Belgia trebuie să completeze un formular onlinefoto: Shutterstock
Începând cu 1 august, turiștii români care vor să intre în Belgia trebuie să completeze un formular onlinefoto: Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, începând cu 1 august, toate persoanele care vor să intre în Belgia, în scop turistic, vor fi obligate să completeze anterior un formular online.

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân în Belgia maximum 48 de ore, inclusiv în scopul tranzitului. Excepţie de la regulă fac şi persoanele a căror călătorie în afara Belgiei nu depăşeşte 48 de ore.

„În continuarea informaţiilor referitoare la condiţiile de intrare pe teritoriului Regatului Belgiei, MAE precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile pentru cetăţenii care intră în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesenţială). Astfel, începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, începând cu 1 august, toate persoanele care vor să intre în Belgia, în scop turistic, vor fi obligate să completeze anterior un formular online.

în scop turistic vor fi obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul Belgiei formularul online, Passenger Locator Form, care poate fi accesat la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form”, au transmis reprezentanţii MAE într-un comunicat de presă remis vineri News.ro.

Sunt exceptate de la măsura menţionată anterior:

  • persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului);
  • persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore.

MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Belgia să consulte informaţiile publicate pe site-ul autorităţilor belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en.

Citește și:

Coronavirus Belgia. Prima zi fără niciun deces de la debutul pandemiei

O fată de 12 ani din Belgia și un băiat de 13 ani din Marea Britanie, uciși de coronavirus. Cele mai tinere victime din Europa

Unde pot solicita asistență consulară românii care au nevoie de ajutor

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii „pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338,  0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă”.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net