Închis pe 13 martie din cauza epidemiei de COVID-19, chiar înainte de impunerea carantinei generalizate în Franţa, pe 17 martie, Turnul Eiffel primește din nou vizitatori începând de azi (25 iunie).


Turnul Eiffel, simbol al Parisului cunsocut la nivel mondial, a fost redeschis publicului joi dimineaţă, după ce timp de 104 zile a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit AFP, agenție citată de News.ro, un număr de 50 de turişti cu mască au urcat scările monumentului până la etajul doi, cu ocazia acestei redeschideri parţiale. "Este ceva foarte special să fiu aici la redeschiderea Turnului Eiffel", a explicat Manuel Mehl, un turist german în vârstă de 42 de ani venit din Pfaffenhofen (sudul Germaniei). 

turnul-eiffel-gettyimages-1252292273.jpg

50 de turiști cu mască au urcat scările monumentului, până la etajul 2
foto: Guliver / GettyImages

Turnul Eiffel a fost redeschis

"Sunt 700 de trepte până la etajul doi, trebuie să fii sportiv", a explicat Yacine Gueblaoui, şef de echipă al personalului. În timpul izolării, cel mai cunoscut monument al Parisului, înalt de 324 de metri şi închis din 13 martie, a adus omagiu persoanelor mobilizate în faţa coronavirusului, fiind luminat în fiecare seară, apoi afişând cuvântul "Merci" şi proiectând mesaje prin care cetăţenilor li se cerea să rămână acasă. La 8 mai, portrete ale cadrelor medicale au fost proiectate pe un ecran gigant pe Turnul Eiffel.

gettyimages-1252348811.jpg

Turnul Eiffel, construit în 1889 de Gustave Eiffel, primeşte aproape 7 milioane de vizitatori pe an
foto: Guliver / GettyImages

Iniţial, vor fi posibile doar vizitele pe scări, până la etajul al doilea. La începutul lunii iulie, dacă situaţia sanitară o va permite, ascensoarele ar putea fi redeschise până la etajul al doilea, însă nu şi cele mai mici, care transportă vizitatorii de la al doilea etaj în vârf. Turnul Eiffel, construit în 1889 de Gustave Eiffel, primeşte aproape 7 milioane de vizitatori pe an. 

Citește și:

Julie, cea mai tânără persoană moartă de coronavirus în Franţa, avea doar 16 ani. Mama fetei: ”Este insuportabil”

INTERVIU Rona Hartner, speriată de coronavirus după ce a învins cancerul. La ce metode de protecție a apelat în Franța

 
 
Loading...