Uite cum influențează tipul de sânge vulnerabilitatea la COVID-19

Ultima actualizare:

    Grupa sanguina te poate salva de coronavirus
Grupa sanguina te poate salva de coronavirus

Cercetătorii au descoperit că diferențele genetice care influențează tipul de sânge al unei persoane pot afecta susceptibilitatea unei persoane la Covid-19, scrie Bloomberg. În luna aprilie, gigantul în testare genetică 23andMe Inc. a lansat un studiu prin care oamenii de știință au încercat să afle de ce unele persoane care acontacteaza boala nu au simptome, iar altele dezvoltă forme grave.

Au fost verificate milioane de profiluri ADN și s-a descoperit că indivizii cu sânge de tip 0 au între 9% și 18% mai puține probabilități decât persoanele cu alte tipuri de sânge care s-au testat pozitiv pentru virus., scrie Bloomberg.

În aprilie, compania 23andMe a lansat un studiu care a căutat să folosească milioanele de profiluri din baza lor de date cu ADN, pentru a afla rolul geneticii în această boală.

Rezultatele preliminare de la mai mult de 750.000 de participanți sugerează că grupa 0 de sânge este în mod special eficientă împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, a precizat, luni, compania. Descoperirile confirmă și alte studii care au indicat că există o legătură între variații ale genei ABO și COVID-19.

De asemenea, alte studii făcute în Spania și Italia au demonstrat că sângele de tip A a fost legat de o creștere de 50% a probabilității ca un pacient să necesite un ventilator. Un studiu chinez anterior a obținut rezultate similare în ceea ce privește susceptibilitatea unei persoane la Covid-19. Însă specialiștii spun că vor mai trebui făcute și alte studii în acest sens, având în vedere că atunci când s-a ținut cont de alți factori, ca vârsta sau bolile preexistente, datele au fost asemănătoare

Studierea geneticii oamenilor care sunt mai susceptibili la SARS-CoV-2 ar putea ajuta la identificarea și protejarea celor care se află în pericol, precum și în a grăbi dezvoltarea tratamentului și a medicamentelor.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net