Au ieşit scântei la întâlnirea dintre angajaţi şi conducerea Air France: directorul adjunct de la Resurse Umane, Xavier Broseta, şi vicepreşedintele Pierre Plissonnier au rămas fără haine şi au sărit gardul pentru a scăpa de furia angajaţilor.


angajati-nervosi.jpg

Angajaţii şi-au continuat protestele ameninţând cu greva generală
Foto: AFP/AP

Împreună, cei doi directori câştigă peste 1,5 milioane de euro pe an, cu tot cu prime şi bonusuri. Taman asta i-a enervat pe cei peste 100 de angajaţi veniţi luni la sediul Air France de lângă aeroportul Charles de Gaulle pentru a afla că 1.700 de angajaţi la sol, 900 de membri ai echipajului de zbor şi 300 de piloţi vor fi concediaţi până la începutul lui 2017. Singurul care a scăpat fără o zgârietură de la întâlnire a fost preşedintele companiei, Frédéric Gagey. Întâlnirea a început puţin după ora 9.00 şi până în ora 11.00 spiritele s-au încins.

director2.jpg

Mai greoi, Pierre Plissonnier e ridicat pe sus de mulţimea furioasă şi aruncat din curtea companiei

Angajaţii au rupt cămaşa scumpă de 300 de euro a lui Broseta şi costumul de aproape 2.000 de euro a lui Plissonnier. Bodyguarzii celor trei nu au reuşit decât să-i ajute să sară gardul pentru că mulţimea furioasă era la un pas să-i linşeze. Air France intră într-un plan de reorganizare care presupune o reducere a costurilor de 1,8 miliarde de euro. Piloţii vor trebui să zboare 100 de ore în plus, iar salariile le rămân tot de 280.000 de euro pe an. Air France are în prezent 9.000 de angajaţi, a fost înfiinţată în 1933, în 2004 s-a unit cu KLM, însă din 2009 trece printr-o criză financiară care a dus la schimbarea mai multor echipe de conducere.

director3.jpg

Pe partea cealaltă a gardului, cei doi semănau cu nişte boschetari zdrenţuiţi
 
 
Loading...