Ultimul discurs al lui Michelle Obama, din postura de Primă Doamnă, sfârșit în lacrimi

Ultima actualizare:

    Michelle Obama și-a ținut cu greu lacrimile în frâuFoto: Getty
Michelle Obama și-a ținut cu greu lacrimile în frâuFoto: Getty

În 20 ianuarie, Donald Trump "intră în pâine" la Casa Albă, atunci când își ia în primire mandatul de președinte al SUA. Barack Obama și Michelle, soția sa, au ajuns la final de drum în postura de lider al țării, respectiv Primă Doamnă. Simpatizați, cei doi au oferit de-a lungul celor opt ani petrecuți în Washington DC exemplul unui cuplu unit, sudat, puternic.

Michelle Obama a fost de multe ori admirată pentru forța ei, pentru determinare, pentru faptul că s-a implicat activ în multe acțiuni menite să îmbunătățească sectoare precum educația sau sănătatea și pentru aportul pe care l-a oferit tinerilor. Și ultimul ei discurs susținut din postura de Primă Doamnă s-a îndreptat tot către ei, către cei tineri și către pedagogii care le croiesc drumul în viață.

Vineri, 6 ianuarie, în aripa de este a Casei Albe, Michelle Obama le-a vorbit, într-o ceremonie dedicată cadrelor didactice și celor care-i consiliază pe elevi, despre planurile sale de a continua să-i sprijine. Lacrimile nu au lipsit, iar Michelle, vădit emoționată de ultimul discurs ținut în postura de Primă Doamnă, s-a chinuit să-și controleze vocea tremurândă.


    Michelle Obama, foarte emoționată la ceremonieFoto: Getty
Michelle Obama, foarte emoționată la ceremonieFoto: Getty

"Aș vrea ca tinerii să știe că ei contează, că aparțin acestui loc, așa că nu vă fie teamă. Mă auziți? Tinerilor, nu vă fie frică! Fiți concentrați, determinați, cu speranță. Oferiți-vă vouă înșivă puterea educației și folosiți-o pentru a construi o țară demnă de o perspectivă infinită. Conduceți prin puterea exemplului, cu speranță, nu vă temeți niciodată. Să știți că eu voi fi alături de voi, vă voi încuraja și voi lucra tot restul vieții mele pentru a vă sprijini. Și asta e adevăra tîn cazul fiecărei persoane care se află aici și pentru toți mediatorii și pedagogii din toată țara, care se trezesc în fiecare dimineață și muncesc pe rupte pentru a-i ridica pe tinerii noștri. Vă sunt atât de recunoscătoare pentru pasiunea și dedicarea cu care vă faceți munca. Nu mă pot gândi la un moment mai bun cu care să-mi închei timpul petrecut ca Primă Doamnă decât acesta de aici, cu voi toți. Vreau să închei prin a vă mulțumi pentru tot ce faceți pentru copiii noștri și pentru țara noastră.

Să fiu Prima voastră Doamnă a fost cea mai mare onoare a vieții mele. Sper că v-am făcut mândri", a spus Michelle Obama.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net