Este sfârșitul unei ere. După referendumul Brexit, David Cameron a anunțat că demisionează. Cârma va fi preluată de controversata Theresa May, începând de miercuri (13 iulie). Cameron readuce în prim-plan tradiția unei liste de onoare făcute de un prim-minustru demsionar al Marii Britanii.


David Cameron îi va onora pe prietenii care l-au ajutat să ajungă până aici, ca un ultim act făcut în calitate de premier. Surse guvernamentale susțin că politicianul va „reînvia” lista de onoare, scrie The Daily Mail. Lui Craig Oliver, cel care l-a ajutat în campania eșuată anti-Brexit, i-ar fi fost oferit rangul de cavaler. Lui Ed Llewellyn, care a fost șeful staff-ului său încă din 2005, i-ar fi fost oferit un rang de pair. 

Ultimul premier care a folosit lista de onoare a fost John Major. Din cauza unor controverse, Tony Blair a renunțat să mai întocmească o listă de onoare.

Noul premier al Marii Britanii va negocia Brexit-ul

theresa_may.jpg

theresa may
Theresa May este noul premier al Marii Britanii
Foto: AP

 

Succesoarea lui David Cameron, Theresa May, a fost deja numită noua Doamna de Fier de către presa internațională. Miercuri (13 iulie) David Cameron merge la palatul Buckingham pentru a-i prezenta demisia reginei Elisabeta. Theresa May va deveni a doua femeie prim-ministru din istoria Regatului Unit al Marii Britanii. May crede că ieșirea din Uniunea Europeană este un pas spre mai bine. Noua lideră a Partidului Conservator a asigurat că Brexit-ul va fi un succes și că va unifica țara, deși Scoția își vrea independența, în Londra sunt proteste uriașe anti-brexit, iar Irlanda de Nord vrea să se despinrda de Regat.

 

 
 
Loading...