Un român și iubita lui au fost asasinați pe un bulevard din Alajuelita, în Costa Rica, în ceea ce pare a fi o reglare de conturi. Cuplul se afla în mașina tinerei, atunci când doi motocicliști au deschis focul, marți (10 septembrie). Ionuț George Oțelac (38 de ani) și iubita lui, modelul Raquel Maria Gamboa Mora (25 de ani), au murit pe loc.


Scenele de groază au avut loc la o oră de vârf, pe un bulevard extrem de aglomerat din San Jose. Cei doi se aflau într-o mașină Suzuki Vitara, atunci când au fost asasinați în stil mafiot. Camerele de supraveghere au surprins crima. După ce a fost împușcat. Ionuț George Oțelac a pierdut controlul volanului și a intrat într-un alt autoturism, moment în care mașina victimelor a luat foc. Martorii au reușit să stingă incendiul și au sunat imediat la Salvare. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru Ionuț și Raquel. 

rake-gamboa-2.jpg

Rake Gamboa
Raquel Gamboa era un model de succes
Foto: Arhiva personală

 

Rake, așa cum o alintau prietenii, era într-o relație cu Ionuț Oțelac de doar câteva luni, relatează observator.tv. Una dintre prietenele ei, tot model, este în stare de șoc după ce a aflat vestea. Ea a declarat că Raquel era o fată liniștită și disciplinată: „Se întâlnea cu românul de câteva luni. Era foarte frumoasă. Îi plăcea să aibă grijă de trupul ei, era foarte disciplinată. Petrecea ore bune la sală, antrenându-se. Sunt devastată.” 

romani-asasinati-costa-rica.jpg

Români asasinați în Costa Rica
Crima a fost surprinsă pe camerele de supraveghere
Foto: captură video

 

În ultimul mesaj postat pe Instagram, Raquel Maria Gamboa Mora părea foarte îndrăgostită. Înainte cu o zi să fie executată, ea scria: „Dragostea te face mai frumos”.

Tânăra era un model de succes, fiind destul de populară pe Instagram. Raquel avea 71.000 de urmăritori pe Instagram și posta destul de des pentru fanii ei. Femeia locuia în Curridabat, un cartier din San Jose, dar călătorea constant datorită meseriei sale.

rake-gamboa.jpg

Raquel Gamboa
Rake Gamboa avea 25 de ani
Foto: Arhiva personală

Românul ar fi fost traficant de droguri

ionut-otelac.jpg

Ionuț George Oțelac
Ionuț George Oțelac
Foto: observator.tv

 

Autoritățile din Costa Rica cred că motivul din spatele dublei crime este o reglare de conturi. Românul a fost arestat în 2001 pentru trafic de droguri. Bărbatul a fost prins pe aeroportul din Juan Santamaria, în timp ce transporta 20 de kilograme de cocaină în sticle de vin. Până la această oră, scrie presa din Costa Rica, poliţia încă nu au dat de urma suspecţilor.

Ambasada României la Ciudad de Mexico monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces, potrivit Digi24.

„Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Republica Costa Rica, urmărește îndeaproape cazul semnalat în mass-media privind decesul unui cetățean român în provincia San Jose, Republica Costa Rica”, au transmis reprezentanții MAE.

 

Citește și

Român, asasinat la comandă în Costa Rica

În ce lux trăia Elena Udrea în Costa Rica!

 
 
Loading...