Trei români au fost răniți în atentatul de la Barcelona

Ultima actualizare:

    În atentatul din Barcelona a mai fost rănit un românFoto: Twitter
În atentatul din Barcelona a mai fost rănit un românFoto: Twitter

Trei cetățeni români au fost răniți în atentatul din Barcelona, de joi, 17 august, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Victima a fost transportată la spital, fiind la momentul respectiv în stare gravă.

UPDATE 10.54: Autoritățile spaniole au anunțat Consulatul General al României la Barcelona în legătură cu identificarea încă unui român rănit în atentat. Digi 24 precizează, potrivit informațiilor oferite de MAE că și acest cetățean a fost spitalizat, dar starea sa nu este gravă.

Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona au anunțat că printre victimele rănite în atacul terorist, se mai află un român rănit. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani care a fost transportat și internat la un spital din regiune, acum, fiind în stare stabilă, informează Digi 24.

"Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă", a precizat vineri, 18 august, Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, din informațiile obținute până acum, în atacul terorist au fost răniți doi români. Cealaltă victimă este tot un bărbat, în vârstă de 37 de ani, care se află în Spania ca turist. La spitalul unde sunt internați cetățenii români vor fi trimiși reprezentanți ai Consulatului General al României la Barcelona, anunță sursa citată.

News.ro anunță că  MAE a deschis celula de criză, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistenţă consulară posibilă.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net