Compania China National Biotec Group (CNBG) a anunțat că vaccinul său experimental contra coronavirusului a provocat apariția de anticorpi în testele clinice, iar compania pregătește teste clinice de fază avansată în țări străine. Serul este dezvoltat de un institut de cercetare din Wuhan afiliat companiei farmaceutice. Acesta ar provoca un nivel înalt de anticorpi fără reacții adverse serioase.


Testul clinic a fost făcut în luna aprilie și a implicat 1.120 de persoane sănătoase cu vârste între 18 și 59 de ani, scrie Hotnews care cirează Reuters.

Un alt vaccin din China, pregătit pentru testele clinice

China National Biotec Group (CNBG), cunoscută și sub numele de Sinopharm, transmite că acum caută oportunități pentru teste de faza a treia – în etapă avansată și pe scară largă – în alte țări, ”obținând intenții de cooperare de la companii și institute din multe țări”.

Potrivit presei chineze de stat, acest vaccin experimental, împreună cu altul dezvoltat de o unitate Sinopharm, au fost oferite angajaților din companiile de stat care călătoresc în străinătate, producătorii căutând să obțină mai multe informații despre eficacitatea lor.

China are cinci astfel de seruri ajunse în faza testării pe oameni.

Citește și: 

Dacă vaccinul anti-COVID-19 nu va fi descoperit niciodată? Care sunt scenariile

Vom trăi cu noul coronavirus încă doi ani! Nelu Tătaru: ”Un vaccin, încă departe”

 

 
 
Loading...