Un altfel de 8 Martie! Femeile din Spania au intrat în ”grevă feministă”. Urmează un protest și în România

Ultima actualizare:

    5,3 milioane de femei au ieşit în stradă pe 8 Martiefoto: AFP
5,3 milioane de femei au ieşit în stradă pe 8 Martiefoto: AFP

Femeile angajate din Spania au sărbătorit Ziua Internațională a Femeii cu grevă fără precedent. 5,3 femeie au ieşit în stradă pentru a reclama inegalitatea de gen și discriminarea sexuală. Și în România sunt programate proteste față de violența domestică.

Comisia 8 Martie a organizat în Spania o grevă generală de 24 de ore şi a fost susţinută de zece sindicate şi de unele dintre cele mai importante femei din politica spaniolă. De asemenea, au fost programate sute de marşuri cu mesajul „Dacă noi ne oprim, lumea se opreşte”.

În Spania, organizatorii au făcut apel la femei să nu mai meargă la serviciu, să nu cheltuiască bani şi să nu facă nicio muncă în gospodărie. Drept urmare, 300 de trenuri au fost anulate conform Ministerului Transporturilor, iar metroul din Madrid a fost de asemenea perturbat.

Evenimente sunt plănuite în Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia şi în alte 200 de zone din Spania.

Manifestul Comisiei pentru 8 Martie cere "o societate fără opresiune sexistă, fără exploatare şi violenţă împotriva femeilor” şi spune: "Nu acceptăm condiţii precare de muncă sau să fim plătite mai puţin decât bărbaţii pentru aceeaşi muncă”

Conform El Pais, majoritatea sectoarelor vor fi afectate, iar un sondaj făcut de cotidianul spaniol pe un eşantion de 1.500 de persoane arată că 82% dintre persoane susţin greva, iar 76% consideră că femeile au o viaţă mai grea decât bărbaţii.

Grupările feministe ar fi vrut ca doar femeile să intre în grevă pentru a arăta cât de importantă este absenţa lor, dar legea spaniolă nu permite greve ale unui singur sex, aşa că bărbaţii sunt bineveniţi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net