Un asistent medical din California, testat pozitiv cu Covid-19 la câteva zile după ce s-a vaccinat

Ultima actualizare:

    Pentru o imunitate de 95%, este nevoie de administrarea a două doze de vaccin Pfizerfoto: Shutterstock
Pentru o imunitate de 95%, este nevoie de administrarea a două doze de vaccin Pfizerfoto: Shutterstock

Un asistent medical în vârstă de 45 de ani din California a fost testat pozitiv cu Covid-19 la aproximativ o săptămână după ce i s-a administrat vaccinul Pfizer, a anunţat un post afiliat ABC News, citat de News.ro.

Matthew W, asistent medical care lucrează la două spitale, a anunţat pe Facebook, în 18 decembrie, că i s-a administrat vaccinul Pfizer, el precizând pentru KGTV că după administrare l-a durut braţul timp de o zi, dar nu au existat alte efecte adverse.

Şase zile mai târziu, după ce a lucrat o tură într-o secţie Covid-19, asistentul s-a plâns de frisoane, dureri musculare şi oboseală. A făcut testul pentru coronavirus, care a confirmat că este infectat cu Covid-19.

Pacienții nu dezvoltă imunitate la Covid-19 imediat după vaccinare

Christian Ramers, specialist în boli infecţioase DIN San Diego, a declarat că acest scenariu nu este unul neaşteptat, el precizând că pacienţii nu dezvoltă imunitatea faţă de Covid-19 imediat după vaccinare.

“Ştim din testele clinice ale vaccinului că durează între 10 şi 14 zile până când începi să dezvolţi imunitatea de la vaccin”, a afirmat Ramers.

Chiar şi după cele 10 până la 14 zile, pacienţii au nevoie de a doua doză de vaccin pentru o protecţie totală. “Prima doză credem că oferă aproximativ 50% protecţie, astfel că ai nevoie de a doua doză pentru a ajunge la 95%”, a adăugat Christian Ramers.

ABC News menţionează că mai există o posibilitate, având în vedere perioada de incubaţie de până la 14 zile a Covid-19, şi anume aceea că Matthew s-a infectat înainte să i se facă vaccinul.

Citește și:

Când te vaccinezi anti Covid-19 dacă ai avut virusul sau ai fost imunizat pentru gripa sezonieră

Cât de sigur este vaccinul anti-COVID-19: «Se lucrează de peste 15 ani la tehnologia folosită de noul vaccin»

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net